Simsalabim - vi leser!

Tydelig system - gradvis progresjon

Fag: Norsk
Nivå: 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn
Om læreverket Simsalabim - vi leser!

Undersøkelser viser at mange norske barn leser for lite og for dårlig. Samtidig har mangelen på godt lesestoff skapt diskusjoner den senere tid. Vi har derfor tatt utfordringen og laget en omfattende lesepakke med tydelig vekt på differensiering.


Simsalabim – vi leser!
inneholder:

60 ulike småbøker i 6 eksemplarer
12 storbøker
Lærerveiledning
Metodeboken "Å lese for livet"

Hver av småbøkene kommer i 6 eksemplarer. Bøkene er fordelt på 12 ulike lesenivåer, som igjen er ordnet i tre hovednivåer med fargene Grønn (det forberedende stadiet) – Blå (det tidlige stadiet) – Gul (det flytende stadiet). Dette gir et oversiktlig system hvor du lett kan finne bøker som passer til den enkelte elev. 12 av titlene kommer også i storbøker som egner seg godt til felleslesing i grupper. Innholdet i bøkene, som spenner fra humor og spenning til fakta og fiksjon gir elevene opplevelser og leselyst. Alle bøkene er rikt illustrert.

Lærerveiledningen gir metodiske tips og inneholder ferdig arbeidsstoff til hver enkelt bok. Slik får du hjelp til å gjennomføre en strukturert og systematisk leseopplæring.

Idé og innhold til "Simsalabim – vi leser!" er hentet fra New Zealand, hvor barna møter begynneropplæringen i lesing gjennom tilsvarende materiell. Landet ligger helt på topp når det gjelder leseferdigheter blant barn. Å lese for livet gir en grundigere innføring i hvordan lese- og skriveopplæringen foregår på New Zealand. Tekstene i "Simsalabim – vi leser!" er nøye bearbeidet og tilpasset norske forhold.

Vi har laget flere lettlesbøker: Simsalabim - vi leser mer!

Til toppen

Titler/bestilling