Rendez-vous Fransk I

  • Fag: Fransk 1
  • Nivå: Vg1, Vg2
  • Læreplan: Kunnskapsløftet
  • Komponent: , Grunnbok, Alt-i-ett-bok, Fagnettsted, Digital ressurs
Titler/Bestilling
     
Cappelens læreverk i Fransk I fra 2006 ble utviklet til Kunnskapsløftet og dekker kurset på første og andre trinn med årstrinnsbøker. Rendez-vous har fokus på fransk dagligliv og er komponert som alt-i-ett-bøker med tekster, oppgaver og gode mulighet for differensiering.

Nye utgaver 2012/2013
Rendez-vous er grundig revidert uten at særtrekkene ved læreverket er blitt borte. Revisjonene er basert på en større brukerundersøkelse, og forfatterne har på vesentlige punkter etterkommet brukernes ønsker.

Komponenter ny utgave 2012/2013
· alt-i-ett-bok
· brettbok
· elevnettsted, gratis
· lærernettsted, årstrinnslisens

Rendez-vous 2006/2007
Komponenter
• alt-i-ett-lærebok på hvert årstrinn med minigrammatikk og toveis ordliste
• elev-cd med et utvalg av tekstene og noen uttaleøvinger (1 stk.)
• lærer-cd med tekster, sanger og lytteøvinger(2 stk.)
• gratis fagnettsted med lærerveiledning og interaktive oppgaver

Lærebøkene
Lærebøkene har langsom progresjon med korte tekster med vekt på dialog. Det legges opp til at elevene skal lære fransk med utgangspunkt i kommunikative situasjoner. Tekstene gjenspeiler hverdagslivet i Frankrike. Bøkene har mange sanger og lytteøvelser og en brukervennlig minigrammatikk bak i boka.

En fast og god struktur
Relevant grammatikk gjennomgås til hvert kapittel, og mange og varierte oppgaver gjør at elevene får rikelig med trening. Oppgavene er differensierte ved hjelp av en enkel nivådeling: lette, middels og vanskeligere oppgaver. Til hvert tema i boka er det fordypningstekster, selvevalueringsskjemaer og repetisjonsoppgaver.

Fagnettsted og CD-er
På nettstedet er det ulike typer oppgaver til hvert kapittel, lærerveiledning, aktuelle lenker, prøver, fasit til oppgavene i boka og utskrift av lyttetekstene. Elev-CD-en inneholder et utvalg tekster fra boka og noen uttaleøvinger. Lærer-CD-ene består av sanger og lytteøvinger.

Forfatterbilde

Hilda Hønsi

Hilda Hønsi er lektor ved Tanks videregående skole i Bergen hvor hun har undervist i fransk og spansk siden 1994. > Forfatterprofil
Forfatterbilde

Claire Kjetland

Claire Meunier Kjetland kommer fra Pau i det sør-vestlige Frankrike, men har bodd i Norge i 20 år. > Forfatterprofil

Andre aktuelle læreverk

For å be om vurderingseksemplar må du være registrert og innlogget.