Ny agenda - samfunnsfag

Fag: Samfunnsfag
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg2
Læreplan: Kunnskapsløftet
Om læreverket Ny agenda - samfunnsfag

Ny agenda er både studibok og oppslagsbok. Den pedagogiske framstillingen av stoffet spiller gjennomgående på bilder, illustrasjoner, bildetekster og rammetekster som en støtte til selve teksten. Grunnboka fungerer som en god studiebok for den lesesterke eleven, og som et godt oppslagsverk for elever som vil arbeide med oppgaver. Gratis lydbok av lærebokteksten finner elevene på fagnettstedet.

Fagnettstedet inneholder en rekke oppgaver og ekstra lærestoff.

Lærernettstedet inneholder årsplaner, undervisningsopplegg, forslag til differensiering og andre nyttige ressurser.

Læreverket består av:
• Grunnbok med oppgaver
• Gratis elevnettsted med lydfiler av teksten i boka
• Gratis arbeidsbok (pdf) på elevnettstedet
• Gratis lærernettsted

Til toppen

Forfatter(e)

Trond Borge er forfatter på flere samfunnsfagverk til videregående skole og grunnskolen, Agenda og Ny agenda for videregående skole og Monitor samfunnsfag for ungdomstrinnet. Trond Borge underviser i fagene samfunnsfag, sosiologi og sosialantropologi, religion og engelsk ved Hønefoss videregående skole.

Han har grunnfag i engelsk, mellomfag i statsvitenskap og en mastergrad i religion. Han har jobbet over 20 år i skolen med klasser fra studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram.

Ole Aass er forfatter på Ny agenda og tidligere Agenda. Han har utdanning fra Universitetet i Oslo med historie hovedfag, geografi og norsk. Han har deltatt i læreplanutvikling av samfunnsfagene og vært aktiv i faglige miljøer regionalt og nasjonalt. Ole har lang undervisningserfaring fra skolen og underviser nå ved Lena videregående skole.

Berit Lundberg er forfatter på Ny agenda og tidligere Agenda. Berit er lektor med historie hovedfag, norsk mellomfag og studier i musikk, sosiologi og statsvitenskap. Hun har laget undervisningsopplegg i historie og samfunnslære for voksne i nettstøttet undervisning for Oppland fylkeskommune. Berit underviser på Dokka videregående skole som er en kombinert skole og har lang undervisningserfaring i samfunnsfag, norsk og historie.

Titler/bestilling