Norges historie

En innføring

  • Fag: Samfunnskunnskap, Historie
  • Nivå: Spor 2 - B1, Spor 2 - B2, Spor 3 - B1, Spor 3 - B2, Spor 3 - C1, Vg2, Vg3
  • Komponent: , Grunnbok, Digital ressurs
Titler/Bestilling
 
Hva er en Birkebeiner? Når fikk kvinner stemmerett i Norge? Språket vårt er fullt av historiske referanser som er vanskelige å forstå uten å ha kunnskaper om fortiden. Norges historie gir en enkel innføring i historien fra istiden til det moderne Norge.

Boka forteller om begivenheter og kjente personer som har hatt betydning for utviklingen av velferd og demokrati, og som har formet det norske språket og kulturarven.

Hvordan er det norske samfunnet?
Norges historie utdyper temaer i læreplanen i norsk og samfunnskunnskap, og vil gi et godt grunnlag for å forstå det norske samfunnet, samtidig som man lærer ord som går igjen i norske medier og samfunnsdebatt. Boka er også velegnet for alle som ønsker en oppfriskning av allmennkunnskap om Norge, presentert på et enkelt språk.

Språkoppgaver og metode på nett
Elevnettstedet inneholder oppgaver som bearbeider språk og kunnskapsstoffet i kapitlene. For læreren fins det metodiske tips og lenker til tilleggsstoff.

Historiefaget i videregående skole
Boka hjelper elevene med å nå kunnskapsmålene i norsk historie for videregående skole. Fremmedspråklige elever vil ha særlig nytte av den.

norgeshistorie.cdu.no

Forfatterbilde

Øivind Stenersen

Øivind Stenersen er cand. philol. med historie hovedfag og var lektor ved Ski videregående skole til 2010. > Forfatterprofil

For å be om vurderingseksemplar må du være registrert og innlogget.