Livsløp og velferd

  • Fag: Sosialkunnskap
  • Nivå: Vg2, Vg3
  • Læreplan: Kunnskapsløftet
  • Komponent: , Grunnbok
Titler/Bestilling
 
Et gjennomarbeidet læreverk som er tilpasset elevenes interesser og forutsetninger. Boka er delt inn i fire hovedområder: Livsfasene, Velferdsforskjeller, Sosiale problemer og Velferd og menneskerettigheter.

Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder er behandlet flere steder i boka, slik at elevene får repetert stoffet flere ganger.

På nettstedet kan elevene arbeide med stoffet på ulike måter, og de finner utfyllende stoff og nyheter. Lydbok kan lastes ned til hvert kapittel på nettstedet.

Varierte oppgaver og utfyllende stoff på nettet
Fagnettstedet er en utfyllende komponent til læreverket med varierte oppgaver som lar elevene arbeide med faget og stoffet på ulike måter. Elevene vil også finne utfyllende stoff og nyheter som er relevante for faget og oppgavene.

Forfatterne
Aage Moan er hovedforfatter, han underviser i sosialkunnskap i videregående skole og har tidligere skrevet flere lærebøker i faget. Moan arbeider også ved NTNU med utdanning av lærere til samfunnskunnskap. Audun Bakkerud underviser i videregående skole og er idéhistoriker. Kirsti Molteberg underviser i videregående skole og er sykepleier med sosialantropologi.

Forfatterbilde

Aage Moan

Aage Moan er lektor ved Malvik videregående skole og har hovedfag i sosiologi. Han deltatt i arbeidet med utformingen av læreplanen som boka er skrevet etter. > Forfatterprofil
Forfatterbilde

Audun Bakkerud

Audun Bakkerud er lektor ved Ringerike videregående skole. Han har hovedfag i idéhistorie, med sosiologi og historie i fagkretsen. > Forfatterprofil
Forfatterbilde

Kirsti Molteberg

Kirsti Molteberg er lektor ved Ås videregående skole. Hun er utdannet sykepleier og har hovedfag i sosialantropologi. > Forfatterprofil

For å be om vurderingseksemplar må du være registrert og innlogget.