Latinsk ordbok

Latinsk-norsk

Fag: Medisin, Språk og litteratur, Språkfagene
Nivå: Vg2, Vg1, Vg3, Akademisk
Om læreverket Latinsk ordbok

Latinsk-norsk ordbok utkom første gang i 1887. Forfattere var rektorene Jan Johansen, Marius Nygaard og Emil Schreiner. Av den grunn fikk boken tidlig tilnavnet "rektorordboken". Den er senere kommet i to reviderte utgaver, og foreligger nå i fjerde utgave.

Mens de tidligere utgavene kun omfattet latin fra den ikke kristne antikken, er fjerde utgave utvidet med ord og betydninger fra den kristne senantikken og fra middelalderen. Denne nye utgaven vil derfor ha et langt større bruksområde enn tidligere. Den er et uunnværlig oppslagsverk for teologer, latinfilologer og historikere, og vil være til stor glede for alle språkinteresserte.

Fjerde reviderte utgave ved Egil Kraggerud og Bjørg Tosterud

Til toppen

Forfatter(e)

Vibeke Roggen har mange års erfaring med undervisning i latin ved Universitetet i Oslo på alle nivåer, blant annet i rene grammatikkemner. Hun er forsker, faglitterær forfatter og lærebokforfatter; hun brenner for å formidle latin og klassiske fag til norsk samfunn og skole, og forteller lidenskapelig om språklige sammenhenger til alle språkinteresserte. Hun har tidligere bl.a. skrevet boken Jo visst kan du gresk og latin! (Pax 2010) og er hovedforfatter av Latinsk ordbok, utgitt på Cappelen Damm i 2015. I 2022 kom Latinsk grammatikk.

Egil Kraggerud er professor emeritus i klassisk filologi, UiO. Hjemmeside

Steinar Risnes er professor emeritus ved Institutt for oral biologi ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo. Han har mer enn 45 års erfaring som lærer, forsker og faglitterær forfatter. Han har også erfaring som kliniker. Særlige arbeids- og interesseområder har vært anatomi og morfologi, både makroskopisk og mikroskopisk.

Titler/bestilling