Kjemien stemmer Forkurs

Kjemi for forkurs til ingeniørutdanning og maritim høgskoleutdanning

Om læreverket Kjemien stemmer Forkurs

Læreverket dekker ikke gjeldende læreplanen i kjemi for forkurset for ingeniørutdanning og maritim høgskole. Boken dekker læreplan gjeldende fra studieåret 2003/2004.

Verket bygger på Kjemien stemmer 2KJ og presenterer fagstoff, oppgaver og aktiviteter samlet i en bok. Bokas layout og fargebruk gjør presentasjonen av stoffet innbydende og oversiktlig.

Læreverket Kjemien stemmer er kjent for sin grundige og solide framstilling av fagstoffet, og dette er ivaretatt også i den nye boka for forkurset.

  • Ryddig og oversiktlig presentasjon av fagstoffet
  • Gode fotografier og illustrasjoner
  • Oppgaver etter hvert kapittel
  • Aktiviteter samlet bak i boka

Fasit til oppgavene i boka finner du på nettsiden.

Til toppen

Forfatter(e)

Truls Grønneberg er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og leder av Skolelaboratoriet – kjemi, ved Kjemisk institutt.

Grønneberg har forskererfaring og lang erfaring med å lage og gjennomføre etter- og videreutdanningskurs for lærere. Han har deltatt i nasjonalt fagplanarbeid og er medforfatter av Praktisk kjemi (1983), Praktisk miljøkjemi (1992), Mikrosynteser i organisk kjemi 3KJ (1994), læreverket Kjemien stemmer 2KJ (1997) og 3KJ (1998), Kjemien stemmer (forkurs i kjemi for ingeniørutdanning, maritim høgskoleutdanning, 2004) og Innføring i kjemi på universitetsnivå (2005).

Titler/bestilling