coSinus matematikk Sinus 1P, 1T, 1P-Y, 1T-Y (Fagfornyelsen LK20)

Digital matematikk videregående skole

Fag: Matematikk 1P, Matematikk 1P-Y, Matematikk 1T
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg1
Læreplan: Fagfornyelsen, Kunnskapsløftet
Om læreverket coSinus matematikk Sinus 1P, 1T, 1P-Y, 1T-Y (Fagfornyelsen LK20)

coSinus – alle Sinus matematikkressurser på ett sted, med én innlogging. coSinus er et nytt, digitalt verktøy i matematikk for videregående skole. Vi tilbyr bruk av coSinus skoleåret 2019/2020 for kursene 1P, 1T og 1P-Y – gratis og uforpliktende for klassen din.

For eleven:

• Få teorien presentert som tekst, dynamiske figurer og video
• Løs oppgaver og få tilpassede tilbakemeldinger og hint underveis
• Eksempeloppgaver og løsningsforslag alltid tilgjengelig
• Integrert CAS og graftegner


For læreren:

• Oversikt med rapporter over elevenes arbeid og progresjon
• Valgfrihet og muligheter for tilpasning av innholdet
• Kommunikasjon med den enkelte elev og klassen
• Selvrettende kapitteltester


Kom i gang med coSinus
Brukerhåndtering i coSinus foregår enten i Feide eller med manuelt opprettet bruker. Lisenser til klassen din koster kr. 0,- for skoleåret 2019/2020. Klikk på lisenser og bestill det antallet lisenser du trenger til klassen din dersom skolen bruker Feide 1.6/2.0, eller les mer om manuell brukerhåndtering på sinus.cdu.no.

Så fort du som lærer er lagt til i en gruppe med fagkode «MAT1001» (1P-Y), «MAT1013» (1T) eller «MAT1011» (1P) vil du kunne logge inn og se innholdet. Brukerne for elevene opprettes og plasseres i de riktige gruppene etter hvert som de logger inn. Du vil altså ikke se elevene i din gruppe før de har logget inn første gang.

Se en kort film og prøv deg på noen oppgaver på cosinus.cdu.no (nederst på siden, uten pålogging).

Her kan du se presentasjon av coSinus (15 minutter).

Fagfornyelsen 2020
Skolestart 2020 vil alt innhold i coSinus være tilpasset læreplanene i Kunnskapsløftet LK20 for alle fellesfagene matematikk vg1. Strukturen i coSinus er den samme som i Sinus bøkene utgitt 2020 og kan derfor brukes parallelt, dersom det er ønskelig.

Har du spørsmål, send oss en e-post på sinus@cappelendamm.no.

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)
Sigbjørn Hals har mastergrad i matematikkdidaktikk og hovedfag i sosialantropologi. Han har over 25 års undervisningserfaring i matematikk, fysikk og naturfag.

Han jobber i dag som lektor ved Måløy vidaregåande skule, der han underviser i matamatikkursene 1T, R1 og R2. Han har også undervist i matematikk på yrkesfag.
Sigbjørn har vært med i Sinus-teamet siden 2006 og ble tildelt Holmboeprisen i 2011.

Svorstøl er lektor i matematikk og assisterende rektor ved St. Hallvard videregående skole. Svorstøl har jobbet med Sinus i en årrekke, som både forlagsredaktør og forfatter.

Oldervoll er matematiker fra NTH og universitet i Bergen. Han har lang undervisningserfaring fra videregående skole og høyere utdanning. Oldervoll har vært en sentral forfatter for Sinus-verket i 25 år.

Titler/bestilling