coSinus matematikk Sinus 1P, 1T, 1P-Y, 1T-Y (Fagfornyelsen LK20)

Digitale ressurser matematikk, videregående skole vg1.

Fag: Matematikk 1P, Matematikk 1P-Y, Matematikk 1T
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg1
Læreplan: Fagfornyelsen, Kunnskapsløftet
Om læreverket coSinus matematikk Sinus 1P, 1T, 1P-Y, 1T-Y (Fagfornyelsen LK20)

coSinus – alle Sinus matematikkressurser på ett sted, med én innlogging. coSinus er et nytt, digitalt verktøy i matematikk for videregående skole.

For eleven

• Få teorien presentert som tekst, dynamiske figurer og video
• Løs oppgaver og få tilpassede tilbakemeldinger og hint underveis
• Eksempeloppgaver og løsningsforslag alltid tilgjengelig
• Integrert CAS og graftegner


For læreren

• Oversikt med rapporter over elevenes arbeid og progresjon
• Valgfrihet og muligheter for tilpasning av innholdet
• Kommunikasjon med den enkelte elev og klassen
• Selvrettende kapitteltester og muligheten til å tildele lekser til klassen eller enkeltelever

Programmering
I coSinus får du tilgang til grunnleggende opplæring i programmering med Python. Her fokuserer vi på programmering som beriker og bygger opp under matematisk forståelse. Opplæringen er bygget opp med interaktive oppgaver, grundige forklaringer og oppgaver som tester elevene i algoritmisk tankegang og semantikk. I kurset kan eleven selv manipulere koden og se hvilke konsekvenser endringer i koden gir. Når klassen jobber med programmering i coSinus, får læreren oversikt over elevenes progresjon og alle andre muligheter som finnes i coSinus.

Kom i gang med coSinus
Brukerhåndtering i coSinus foregår enten ved å bruke Feide eller manuelt ved å logge inn på cdu.no med brukernavn og passord.

Så fort du som lærer er lagt til i en gruppe med fagkode til et VG1-matematikkfag, vil du kunne logge inn og se innholdet. Brukerne for elevene opprettes og plasseres i de riktige gruppene etter hvert som de logger inn. Du vil altså ikke se elevene i din gruppe før de har logget inn første gang.

Les mer om coSinus på cosinus.cdu.no.

Her kan du se presentasjon av coSinus (15 minutter).

Fagfornyelsen 2020
Fra skolestart 2020 er alt innhold i coSinus tilpasset læreplanene til fagfornyelsen (LK20) for alle fellesfagene matematikk vg1. Strukturen i coSinus er den samme som i Sinus-bøkene som er utgitt i 2020, og kan derfor brukes parallelt, dersom det er ønskelig. Til skoleåret 2020/21 vil vi også tilby coSinus digital matematikk for R1, S1 og 2P. Disse utgavene vil være klare til skolestart høsten 2021.

Har du spørsmål, send oss en e-post på cosinus@cappelendamm.no.

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)

Jacobsen er utdannet matematiker fra Universitetet i Oslo og underviser ved Asker videregående skole. Han sitter i arrangementskomiteen for matematikkolympiaden i Oslo i 2022. Jacobsen er forfatter på Sinus-verket for forfagfornyelsen.

Pedersen underviser i matematikk og historie ved Lambertseter videregående skole, og er også sakprosaforfatter med krigshistorie som spesialfelt. Han er forfatter på Sinus-verket for forfagfornyelsen.

Sigbjørn Hals har mastergrad i matematikkdidaktikk og hovedfag i sosialantropologi. Han har over 25 års undervisningserfaring i matematikk, fysikk og naturfag.

Han jobber i dag som lektor ved Måløy vidaregåande skule, der han underviser i matamatikkursene 1T, R1 og R2. Han har også undervist i matematikk på yrkesfag.
Sigbjørn har vært med i Sinus-teamet siden 2006 og ble tildelt Holmboeprisen i 2011.

Svorstøl er lektor i matematikk og assisterende rektor ved St. Hallvard videregående skole. Svorstøl har jobbet med Sinus i en årrekke, som både forlagsredaktør og forfatter.

Gustafsson er utdannet sivilingeniør og lektor i fysikk og matematikk fra NTNU. Han underviser ved Nannestad videregående skole og sitter i fagutvalget for matematikk i Norsk Lektorlag. Gustafsson er forfatter på Sinusverket for forfagfornyelsen.

Osnes er matematikklærer og avdelingsleder ved Valle Hovin videregående skole. Han underviste ved Hellerud videregående da matematikkseksjonen mottok Holmboe-prisen i 2015. Han er forfatter på Sinus-verket for forfagfornyelsen.

Oldervoll er matematiker fra NTH og universitet i Bergen. Han har lang undervisningserfaring fra videregående skole og høyere utdanning. Oldervoll har vært en sentral forfatter for Sinus-verket i 25 år.

Titler/bestilling