coSinus Digital matematikk Sinus

Feide 1.6/2.0

Fag: Matematikk 1P, Matematikk 1P-Y, Matematikk 1T
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg1
Læreplan: Fagfornyelsen, Kunnskapsløftet
Om læreverket coSinus Digital matematikk Sinus

coSinus – alle Sinus matematikk ressurser på et sted med én innlogging. coSinus er et nytt, digitalt verktøy i matematikk for videregående skole. Vi tilbyr bruk av coSinus skoleåret 2019/2020 for kursene 1P, 1T og 1P-Y – gratis og uforpliktende for klassen din (siste utgave, gjeldende læreplan).

For eleven:

• Få teorien presentert som tekst, dynamiske figurer og video
• Løs oppgaver og få tilpassede tilbakemeldinger og hint underveis
• Eksempeloppgaver og løsningsforslag alltid tilgjengelig
• Integrert CAS og graftegner


For læreren:

• Oversikt med rapporter over elevenes arbeid og progresjon
• Valgfrihet og muligheter for tilpasning av innholdet
• Kommunikasjon med den enkelte elev og klassen
• Selvrettende kapitteltester

Klikk på lisenser og bestill det antallet lisenser du trenger til klassen din til kr. 0. Gratis bruk skoleåret 2019/2020 krever Feide med gruppehåndtering (1.6 eller nyere versjon). Mens vi venter på oppgradering av Feide i enkelte fylker, tilbyr vi alternativ pålogging uten Feide.

Kom godt i gang med coSinus fra skolestart
Alle brukerhåndteringer i coSinus foregår i Feide og på cdu.no. Systemansvarlig ved skolen oppretter og lager undervisningsgruppene i Feide. Hvem er ansvarlig på din skole? Søk opp din skole her https://www.feide.no/brukerstotte alternativt har skolen kanskje en IT-ansvarlig som kan ta dette direkte. Det er litt ulikt hvordan og hvem som gjør dette på de ulike skolene.


Så fort du som lærer er lagt til i en gruppe med fagkode «MAT1001» (1P-Y), «MAT1013» (1T) eller «MAT1011» (1P) vil du kunne logge inn og se innholdet. Brukerne for elevene opprettes og plasseres i de riktige gruppene etter hvert som de logger inn. Du vil altså ikke se elevene i din gruppe før de har logget inn første gang.

Her kan du lese mer om hvordan elevene gis tilgang til coSinus i brukeradministrasjonen på cdu.no.

Se en kort film og prøv deg på noen oppgaver på cosinus.cdu.no (nederst på siden, uten pålogging).

Her kan du se redaktørene i matematikk presentere coSinus på årets Sinusseminar (15 min opptak).

Fagfornyelsen 2020
Høsten 2020 vil alt innhold i coSinus være tilpasset læreplanene i fagfornyelsen for alle fellesfagene matematikk vg1. Sinus lærebøker kommer også i nye utgaver til Fagfornyelsen. Strukturen i coSinus er den samme som i Sinus-bøkene og kan derfor brukes parallelt, dersom det er ønskelig.

Har du spørsmål, send oss en e-post på sinus@cappelendamm.no.

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)
Sigbjørn Hals har mastergrad i matematikkdidaktikk og hovedfag i sosialantropologi. Han har over 25 års undervisningserfaring i matematikk, fysikk og naturfag.

Han jobber i dag som lektor ved Måløy vidaregåande skule, der han underviser i matamatikkursene 1T, R1 og R2. Han har også undervist i matematikk på yrkesfag.
Sigbjørn har vært med i Sinus-teamet siden 2006 og ble tildelt Holmboeprisen i 2011.

Svorstøl er lektor i matematikk og assisterende rektor ved St. Hallvard videregående skole. Svorstøl har jobbet med Sinus i en årrekke, som både forlagsredaktør og forfatter.

Oldervold er matematiker fra NTH og har lang undervisningserfaring fra videregående skole og høyere utdanning. Han har vært en sentral forfatter for Sinus-verket i 25 år.

Titler/bestilling