Klinisk sykepleie 1-3
Fag: | Sykepleiefag |
Nivå: | Akademisk |
Fag: | Sykepleiefag |
Nivå: | Akademisk |
Et kunnskapsbasert læreverk for fremtidens sykepleiere
Edith Roth Gjevjon er professor i sykepleie ved Lovisenberg diakonale høgskole og redaktør for Sykepleien Forskning. Gjevjon er sykepleier og har mastergrad og ph.d. i sykepleievitenskap. Hennes forskning innbefatter kvalitet og kontinuitet, systematikk og struktur samt teknologi og dokumentasjon i sykepleien, dessuten kommunehelsetjeneste, hjemmesykepleie og eldre samt sykepleiedidaktikk og -utdanning.
Ann Kristin Bjørnnes er førsteamanuensis og studieleder ved bachelorutdanningen i sykepleie ved Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet. Hun er sykepleier og jordmor, har mastergrad i helse- og sosialvitenskap og ph.d. på en avhandling om smertelindring etter hjertekirirugi. Hennes forskning innbefatter symptomhåndtering, særlig relatert til hjertesykdom hos kvinner, helseteknologi og brukermedvirkning i forskning.
Johannes Haltbakk er førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet.
Ellen Marie Lykke Trier er ansatt som stipendiat ved VID vitenskapelige høgskole, studiested Diakonhjemmet. Hun forsker på palliasjon i kommunehelsetjenesten og pårørendes erfaringer. Trier er utdannet sykepleier og har hovedfag i helsefag. Mange års sykepleieerfaring fra Hospice Lovisenberg dannet grunnlaget for hennes hovedfagsarbeid om stell av døende. Trier har vært med på å etablere sengeposten ved Hospice Lovisenberg i Oslo og en lindrende enhet i Moss kommune.
Inger Margrethe Holter er sykepleier, har sykepleierlærerutdanning, mastergrad i sykepleieadministrasjon og en ph.d. i sykepleievitenskap fra University of Rhode Island, USA. Holter har vært dekan ved Høgskolen i Buskerud og førsteamanuensis ved henholdsvis Institutt for sykepleievitenskap, Universitetet i Oslo, og Lovisenberg Diakonale Høgskole. Hun har også vært sjefssykepleier ved Oslo universitetssykehus HF, Rikshospitalet, og prosjektkoordinator i Norsk Sykepleierforbund. I dag er hun pensjonist.
Live Kaasa er universitetslektor ved Universitetet i Sørøst-Norge, fakultet for helse- og sosialvitenskap. Hun er utdannet sykepleier med videreutdanning i intensivsykepleie og har embetseksamen i sykepleievitenskap. Kaasa har lang klinisk erfaring fra ulike intensiv- og oppvåkningsavdelinger, og også mange års erfaring med undervisning i sykepleie, både på bachelornivå og i videreutdanningene i anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie.
Ellen Karine Grov er professor ved Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid og leder for ph.d.-programmet i helsevitenskap ved Fakultet for Helsevitenskap, begge ved OsloMet. Hun er også professor II ved Institutt for helse- og omsorgsfag, UiT Norges arktiske universitet. Grov er sykepleier, kandidat i sykepleievitenskap og dr.polit. Hun leder flere forskningsprosjekter og har skrevet flere fagbøker og over hundre vitenskapelige artikler.
Trine Oksholm er førsteamanuensis ved VID vitenskapelige høgskole i Bergen, studiested Haraldsplass. Hun er utdannet sykepleier og har en ph.d.-grad på temaet rehabilitering etter lungekreftoperasjon fra Universitetet i Oslo. Hun har også forsket på risiko ved pasientoverflytning og er godkjent som klinisk spesialist i sykepleie. Oksholm var i mange år undervisningssykepleier ved lungemedisinsk avdeling, Rikshospitalet, Oslo universitetssykehus HF, der hun blant annet hadde ansvar for opplæring av nyansatte sykepleiere og kvalitetssikring av pasientoppfølging.
Elin Børøsund er seniorforsker ved Senter for pasientmedvirkning og samhandlingsforskning, Oslo universitetssykehus HF. Hun er utdannet sykepleier og har en ph.d.-grad innen eHelse fra Universitetet i Oslo. Børøsund har lang erfaring fra Rikshospitalets Seksjon for klinisk immunologi og infeksjonsmedisin, både som sykepleier, undervisningssykepleier og seksjonsoversykepleier.
Kirsten Lerum Indrebø er ph.d.stipendiat og sykepleier 1, stomisykepleier, ved Førde sentralsjukehus, kirurgisk avdeling, der hun har et spesielt ansvar for stomiopererte pasienter, pasienter med gastrostomi og pasienter med avføringsinkontinens. Stillingen inkluderer drift av stomipoliklinikken. Hun har også en undervisningsstilling hos bandasjist og underviser blant annet i kommunehelsetjenesten. Indrebø er utdannet sykepleier og har mastergrad i sykepleievitenskap. I tillegg har hun videreutdanning i praksisrettledning, lindrende behandling, stomisykepleie og i å undervise og arbeide kunnskapsbasert. Hun har lang erfaring som sykepleier, stomisykepleier og avdelingssykepleier.
Tore Kr. Schjølberg er sykepleier og har embetseksamen i sykepleievitenskap. Han er høgskolelektor ved videreutdanningen i kreftsykepleie, Høgskolen i Oslo og Akershus, og ph.d.-stipendiat ved Universitetet i Tromsø på temaet fatigue hos kreftpasienter. Schjølberg var studiesjef ved videreutdanningen i onkologisk sykepleie, Det norske Radiumhospital, fra 1985 til 2001. Han har vært engasjert i kreftsykepleie nasjonalt gjennom Forum for kreftsykepleie og som redaktør av tidsskriftet Kreftsykepleie. Internasjonalt har han vært engasjert gjennom European Oncology Nursing Society (EONS), som styremedlem i International Society of Nurses in Cancer Care (ISNCC) og gjennom International Conference on Cancer Nursing (ICCN).
Anne Kari Tolo Heggestad er professor ved VID vitenskapelige høgskole i Oslo og forsker ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo. Hun er sykepleier, cand.san. og har ph.d på en avhandling om verdighet i demensomsorgen. Heggestad er opptatt av demensomsorg, verdighet og etikk, og også av hvordan sykepleierstudenter kan tilegne seg kunnskap og kompetanse i etikk.
Marit Hegg Reime er cand.polit. med hovedfag i sykepleievitenskap og er ansatt som førstelektor ved Høgskulen på Vestlandet. Hun er utdannet sykepleier med videreutdanning i henholdsvis gastroenterologisk sykepleie, veiledning og kunnskapsbasert praksis. Reime har yrkeserfaring fra medisinske og kirurgiske sengeposter og har veiledet bachelorstudenter på gastrokirurgiske avdelinger i en årrekke. Hun er også fagansvarlig for en nasjonal videreutdanning i gastroenterologisk sykepleie ved Høgskulen på Vestlandet.
Jofrid Høybakk er høgskolelektor ved Lovisenberg diakonale høgskole i Oslo, der hun underviser i sykepleie på bachelor- og masternivå. Hun er utdannet sykepleier og intensivsykepleier og har veilederutdanning og embetseksamen i sykepleievitenskap. Høybakk har arbeidet mye med veiledning og undervisning ved videreutdanning i intensivsykepleie. Hun har klinisk erfaring fra hjertemedisinsk avdeling, hjerteovervåking, akuttmottak og intensivavdeling, og har dessuten erfaring med transport av kritisk syke pasienter.
Elisabeth Østensvik er kvalitetsrådgiver i seksjon Helse og velferd i Fredrikstad kommune. Hun er utdannet sykepleier og har hovedfag i helsefag fra Universitetet i Oslo. Østensvik har lang klinisk erfaring som sykepleier og fagutviklingssykepleier fra ortopedisk avdeling ved Sykehuset Østfold HF. Hun har vært høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold, bachelorutdanningen i sykepleie, forlagsredaktør i Akribe AS og leder for forsknings- og utviklingsavdelingen (FoU) ved Utviklingssenter for sykehjem i Østfold.
Hilde Marie Andreassen er høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold, Avdeling helsefag. Hun er utdannet sykepleier og har mastergrad i organisasjon og ledelse. Andreassen har i mange år arbeidet som sykepleier, fagutviklingssykepleier og oversykepleier ved nevrologisk avdeling.
Ingeborg Ulvund er førstelektor ved Høgskolen i Molde, der hun underviser på bachelorstudiet i sykepleie og på videreutdanning i kunnskapsbasert praksis. Ulvund er utdannet sykepleier og jordmor, hun har mellomfag i statsvitenskap og hovedfag i helsevitenskap. Hun har lang klinisk erfaring som sykepleier ved ulike somatiske avdelinger og som jordmor ved fødeavdeling og i kommunehelsetjenesten.
Heidi A. Zangi er sykepleier og forsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR), Diakonhjemmet sykehus, og førsteamanuensis ved VID vitenskapelige høgskole. Hun har en doktorgrad i «Livsstyrketrening», som er et gruppebasert mestringskurs for personer med langvarige helseutfordringer. Ved VID er hun fagansvarlig for videreutdanning i livsstyrketrening. Zangi har arbeidet mange år med kompetanseutvikling, veiledning og undervisning av sykepleiere og annet helsepersonell. Hennes forskning er spesielt relatert til læring og mestring hos personer med revmatiske sykdommer og andre muskel-skjelett-sykdommer.[
Ruth Urdahl Arellano var ansatt som avdelingssykepleier ved øyeavdelingens sengepost på Ullevål universitetssykehus fram til hun ble pensjonist i 2008.
Lis Ribu er førsteamanuensis ved OsloMet – Storbyuniversitetet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun er utdannet sykepleier og har en ph.d.-grad innen helserelatert livsdiabetes og diabetiske fotsår fra Universitetet i Bergen. Foruten forskning innen livskvalitetsområdet og diabetes har hun erfaring med blant annet utvikling av komplekse intervensjoner og helseveiledning relatert til atferdsendring og self-management (egenbehandling). Videre arbeider hun innen området helse og teknologi.