NB!

Fag: Norsk
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn
Læreplan: Kunnskapsløftet
Om læreverket NB!

NB! er skreddersydd for både elever og lærere. Prisvinnende design, spennende tekster, varierte oppgaver og enkelt språk gjør at boka appellerer til elevene. Lærerens ressursperm støtter deg i undervisningen.

Elevbok NB!
Elevboka er delt inn i fire hoveddeler: Lese, Skrive, Muntlig og Media. Luftige sider og korte tekstbolker gir god lesbarhet. Teksten er lettfattelig og designet er ryddig og gir god oversikt over fagstoffet. Til hvert emne hører et bredt utvalg av oppgaver som stimulerer til skriftlig og muntlig tekstproduksjon.
Skrivekapitlene innholder en solid grammatikk- og rettskrivingsdel.

Tekstsamling
NB! Tekstsamling byr på et spennende litteraturutvalg med varierte tekster og oppgaver. Her finner du tekster i alle slags sjangrer og med ulikt omfang og forskjellig vanskelighetsgrad. Det skal være lystbetont å lese!

Ressurspermen er lærerens gullgruve
Lærerens ressursperm er praktisk og undervisningsrettet. 90% av innholdet er enkle undervisingsopplegg du kan ta med deg til klasserommet. Her finner du:

* Kopioriginaler med komplette undervisningsopplegg.
* Morsomme spill og ekstraoppgaver.
* Kartleggingsprøver i lesing og skriving.
* Klasseromsaktiviteter som er enkle å gjennomføre.

Nasjonale prøver
NB! er det eneste norskverket som inneholder leseprøve som er laget etter samme mal som de nasjonale prøvene. Astrid Roe fra Universitetet i Oslo, som også lager de nasjonale leseprøvene, har laget prøven i NB! Den tar omtrent 45 minutter å gjennomføre og gir konkrete tilbakemeldinger til både læreren og eleven.

Til toppen

Andre aktuelle læreverk

Forfatter(e)
Fred Arthur Asdal er lektor/cand.philol., frilansjournalist, fotograf, litteraturanmelder og lærebokforfatter.
Hilde Justdal er adjunkt med norsk, fransk, barnelitteratur, musikk og film i fagkretsen. Hun arbeider som lærer på Haugen ungdomsskole i Oslo. Hun er lærebokforfatter på norskverket NB! for ungdomstrinnet. Hun har tidligere vært forfatter på Pegasus (norsk) og Formidable (fransk).
Titler/bestilling
Tilleggsmateriell