Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne

Bli ekspert på din egen diabetes

Ragnar Hanås
  • Utgivelsesår: 2011
  • ISBN: 9788202318918
  • Språk/målform:
    Bokmål
  • Antall sider: 386
  • Nivå: Akademisk
Mer info

Type 1 diabetes hos barn, ungdom og unge voksne viser hvordan man i praksis kan ta hånd om sin egen diabetes.

For å ha det bra med diabetes i dag, og for å forebygge at det oppstår komplikasjoner senere i livet, trenger enhver som har diabetes mer kunnskap om sykdommen enn hva en gjennomsnittsdoktor har. Moderne forskning viser entydig at et lavere gjennomsnittlig blodsukker minker faren for komplikasjoner senere. Denne boka gir kunnskap om hvordan man kan oppnå dette.

Boka er skrevet for barnefamilier, ungdommer og unge voksne med insulintrengende diabetes. Den er nyttig for studenter og alle som kommer i kontakt med personer som har diabetes, både leger, sykepleiere, ernæringsfysiologer, barnehage- og skoleansatte, helsesøstre og annet helsepersonell. Boka egner seg også godt som kurslitteratur.

Denne norske utgaven er tilrettelagt av professor dr.med. Hans-Jacob Bangstad ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.

Her kan du laste ned innholdsfortegnelsen.

Forfatterbilde

Ragnar Hanås

Dr. Ragnar Hanås er barnelege ved Barn- og ungdomsklinikken, Uddevalla og NÄL sykehus, med spesialitet diabetes. Denne norske utgaven er tilrettelagt av professor dr.med. > Forfatterprofil

«Forfatterens store mål er at den enkelte, det være seg barn, ungdom eller voksen, skal ha forutsetninger for å leve et godt liv med sin sykdom. Den omhandler dagligliv og utfordringer, og da med råd om hvordan man kan gjøre det. [...] Som et supplement til informasjon fra leger, sykepleiereog diabetesteam, vil boka være svært nyttig.»
Gro G. Hågensen, Tidsskrift for helsesøstre 2/2011

Lærebok og oppslagsverk

«Endelig en systematisk og grundig fremstilling av en sykdom som preger dagliglivet til tusenvis av nordmenn! [...] Boken er både en lærebok for den nyss diagnostiserte type 1-diabetiker og dennes foreldre, men den fungerer etter min mening like godt som et oppslagsverk for en mangeårig, godt voksen diabetiker, som undertegnede. [...] Boken er på hele 386 sider, rikt illustrert og full av praktiske råd, og den dekker samtlige problemer og utfordringer diabetikeren møter i dagliglivet.»
Per Drægebø, Diabetes 3/2011

Andre aktuelle titler

Forebygging, oppfølging og behandling

Anita Skafjeld og Marit Graue (red.)