Søvnløshet

Anne M. Wolland og Mona Skard Heier
  • Utgivelsesår: 2009
  • ISBN: 9788202306168
  • Språk/målform:
    Bokmål
  • Antall sider: 88
  • Nivå: Akademisk
Mer info

Kort og enkelt beskriver forfatterne blant annet hva søvn er, hvor mye søvn vi trenger, om søvnløshet er skadelig, og hvordan man kan hanskes med og behandles for søvnløshet.

Boka er skrevet for sykepleier-, vernepleier-, helse- og sosialfagutdanningene, både på bachelornivå og for videreutdanningene. Den er interessant og nyttig for enhver som har opplevd å ikke få sove.

Her kan du laste ned innholdsfortegnelsen.

Forfatterbilde

Mona Skard Heier

Mona Skard Heier er dr.med., spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi og akkreditert spesialist i søvnsykdommer ved nordisk søvnforskerforening. > Forfatterprofil
Forfatterbilde

Anne M. Wolland

Anne M. Wolland er spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi. Hun arbeider ved EEG-laboratoriet på Majorstuen i Oslo. > Forfatterprofil

"Boken vil være nyttig for alle leger og annet helsepersonell som kommer i kontakt med denne type problemstillinger. Språket er såpass enkelt og lite fagmedisinsk at også folk som ikke er fagpersoner vil forstå det aller meste og ha utbytte av innholdet. [...] Spesielt nyttig er gjennomgangen av ikke-medikamentelle behandlingsprinsipper hvor søvnrestriksjon og stimuluskontroll står sentralt."
G. D. Slapø, Tidsskrift for Den norske legeforening 4/2010 Les hele anmeldelsen

"Ei lita, smakfull og lettlest bok om ulike problem som kan gjere at det er vanskeleg å sove nok. [...] Boka har ligge på bordet i stua nokre veker, og inga bok har vore så mykje bladd i av ungdommar og vaksne som går ut og inn av huset her."
Tove Giske, Tidsskrift for fag og tro 4/2009