Columbus (skolelisens)

Digital kartlære for barnetrinnet

Rolf Mikkelsen
  • Fag: Samfunnsfag
  • Nivå: 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn
  • Læreplan: Kunnskapsløftet
  • ISBN: 9788202315191
  • Varighet: Frem til 31.08.2017
Mer info

Columbus er et interaktivt nettsted med kart og oppgaver. Nettstedet egner seg både til klasseromsaktiviteter på interaktiv tavle og til individuelt arbeid. Med Columbus lærer elevene geografi på en pedagogisk og morsom måte. Målestokk og navnetetthet er tilpasset elever på 4.–7. trinn.

I Columbus får elevene lære mer om fylkene våre, men også om kart, kartsymboler med mer. De ulike lagene med tekst og symboler kan slås av og på. På den måten bestemmer læreren selv hva som skal vises på kartet. Det er også mulig å skrive ut omrisskart og oppgavekart til elevene og by på morsomme oppgaver som puslespill og memory.

HVORDAN BRUKE COLUMBUS?
Det er lett å komme i gang med Columbus. Symbolene og menyene er tydelige og intuitive. Når du og elevene tar nettstedet i bruk, vil dere stadig oppdage nye muligheter. Uansett hvor i navigeringen du befinner deg, har du tilgang til lærerveiledning og elevhjelp. I tillegg får du en komplett lærerveiledning i pdf-format med forslag til undervisningsopplegg. Den inneholder alle lærerinstruksjonene som fins på nettstedet.

HVA KAN ELEVENE GJØRE I COLUMBUS?
Elevene kan øve på:
- Norge og Norges fylker med byer, steder, innsjøer, elver, fjell, isbreer, øyer, fylkesvåpen, fylkesblomster med mer
- landene i Norden med hovedsteder og havområder
- landene i Europa med hovedsteder
- verdensdelene og verdenshavene
- karttegn
- himmelretninger
- målestokk
- bygg ditt eget kart for å få forståelse for hva et kart vise


Det fins også faktaruter med informasjon om hvert enkelt fylke, og det er i alt ca. 120 fotografier med tekst fra Norge.


Columbus

Forfatterbilde

Rolf Mikkelsen

Rolf Mikkelsen er dosent i fagdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling ved Universitetet i Oslo. > Forfatterprofil

Du må logge inn for å bestille prøvetilgang. Hvis du ikke har brukernavn på cdu.no, må du først registrere deg. Klikk på Logg inn, søk opp skolen din og knytt deg til som lærer/ansatt.