Tiril Valeur
© Arild Danielsen

Tiril Valeur

Tiril Valeur (f. 1975) er illustratør og forfatter. Hun er mest kjent for bøkene om Polly-Esther, som hun har skrevet og illustrert selv, men har også illustrert en rekke bøker for andre forfattere.

Titler i salg

Listen er tom

Anmeldelser

"Tiril Valeur står for både tekst og tegninger. Figurene er morsomme, lett gjenkjennelige i de hverdagslige situasjoner som skildres. Teksten er kort, lett å lese, har humor, og jeg vil tro den er innbydende selv for sjuåringer. Når det er sagt, jeg nøler ikke med å lese denne boka for de mindre."

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Tiril Valeur morer barn og voksne med sine levende illustrasjoner og fargerike stil. En festlig bok til lesetrening for barn. [...] Den henvender seg til barn som akkurat har begynt å lese, og er skrevet med store bokstaver og ei setning på hver side. Illustrasjonene bygger tydelig opp rundt teksten og boka kan også blas i og fungere som ei billedbok for barn som ennå ikke har lært å lese. [...] Hovedpersonene er morsomme og historien er både enkel og god nok til å kunne engasjere leselysten hos de minste."

Irene Trysnes, Fædrelandsvennen

"Tiril Valeur forteller med varme og humor. Liker du hennes strek, så har hun illustrert flere løveunge-bøker."

Fred Uno Ljosland Huvenes, Absolutt KRS