Peter Serck
© Fotograf Thomas Brun

Peter Serck

Peter Serck er født i 1957 og bor i Oslo. Serck debuterte med romanen Leieboeren i 1982 og har siden debuten utgitt en lang rekke romaner, den siste er Mot mørket (2020). Forfatteren er en av de fremste videreførererne av den «klassiske», eksistensialistisk orienterte modernismetradisjonen.

Peter Serck utforsker ofte mennesker som er lenket fast til, eller har lenket seg fast til, en tilværelse de føler seg fremmede i.

Peter Sercks forfatterskap er preget av en vilje til å utforske de kompliserte og utfordrende sammenhengene (eller dissonansene) mellom den objektive virkeligheten, subjektet og språket vi bruker for å gripe vår egen eksistens. Hva skjer med oss når koblingene mellom det ytre og det indre forstyrres?

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Språk/målform

Anmeldelser

« (...) igjen har han skapt et besnærende romanverk som berører og beveger.»Sigmund Jensen, Stavanger Afteblad

"Natten er tematisk, stilistisk og formmessig mer moden og rendyrketenn mange av forgjengerne, og hører derfor til blant de beste romanene i Sercks forfatterskap (...) Romanen bygger seg stadig mer intenst og truende opp mot en aldeles praktfull slutt som åpner opp hele verket."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

"Rystende og fabelaktig.(...)mangfoldig og mangesidig(...) Peter Serck er en av de forholdsvis få forfatterne som kan få leseren til å føle at det er hele eksistensen som står på spill."

Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

"Peter Serck viser i denne komprimerte romanen at han mestrer språket til fulle. Rytmen og framdriften i romanen føles på mange måter som en feberfantasi i seg selv. «De Andres Rom» må være noe av det absolutt beste som slippes denne bokhøsten. "

Jarle Eriksen, Sarpsborg Arbeiderblad

"Ei slik strålande bok, eller ei bok som stråler, er Peter Sercks De andres rom."

Oddmund Hagen, Dag og Tid