Patrick Radden Keefe
© Foto: Phil Montgomery

Patrick Radden Keefe

Patrick Radden Keefe (f. 1976) er en prisbelønt Amerikansk forfatter og etterforskende journalist. Han skriver fast i bl.a. New Yorker og New York Times Magazine.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Språk/målform

Anmeldelser

«Dyptgående, troverdig og spennende bok om den tredve år lange borgerkrigen som ble kalt The Troubles.

... Keefe er en sabla god historieforteller, han eier de samme kvalitetene som de beste thrillerforfatterne, bare at hans personer er virkelige.

... Det er vanskelig å beskrive hvor omfattende,
spennende og god denne boka er uten å røpe for mye, om den nådeløse taushetskulturen, forræderne, infiltrasjonene, om agenter og dobbeltagenter.
Boken er fantastisk godt redigert, uten altfor mange navn og hendelser. De kan leseren finne i de hundre siders lange referansene bakerst i boka.»

Stein Roll, AdresseavisenSi ingenting

«Journalist Patrick Radden Keefe har skrevet et kinderegg av en bok, bestående av true crime, sakprosa og psykologisk innsikt i ett. «Si ingenting» er en drivende god kriminalhistorie og kompleks sakprosa i en og samme bok. ... Måten Keefe legger puslespillbitene på er svimlende imponerende. ... Denne boken er en bragd og gir et helt spesielt innblikk i en konflikt som fortsetter å prege både Nord Irland og Storbritannia den dag i dag. John Grande har også gjort en kjempejobb med oversettelsen fra tidvis innviklet internlingo til norsk. Les den!»

Oda Faremo Lindholm, VGSi ingenting

«Keefes bok gir ei brutal og god innføring i The Troubles, og passar for slike som meg, som ikkje har spesiell, men spreidd innsikt i konflikten: Framstillinga er festa i eit knippe konkrete historier, og det gjer den politiske historia levande og handgripeleg. «Si ingenting» har sjølvsagt også meir komplekse kvalitetar: Keefe varmar opp det historiske stoffet og får intrikate spørsmål om skuld, svik og forsoning til å gløde i oska etter konflikten. 100 år etter at Irland blei sjølvstyrt og delt, i ein situasjon der både brexit og Sinn Féins framgang gjer tanken på eit sameina Irland meir tenkjeleg enn på lenge, kjennest det uhyre aktuelt å gå inn i desse spørsmåla.»

Eivind Myklebust, KlassekampenSi ingenting

«Denne oppslukende boken om borgerkrigen i Nord-Irland gjør dypt inntrykk.
... «Si ingenting» ble utgitt i 2019, da den vant National Book Critics Circle Award og havnet på flere årets beste-lister. Det forstår seg, for dette er fortellende sakprosa av fremste merke: oppslukende og informativ, i grenseland mellom politisk historie og undersøkende journalistikk, spennende som en thriller.

... «Si ingenting» gjør dypt inntrykk. Boken viser hvordan langvarig vold kan fortære et helt folk, og hvor vanskelig det er å finne forsoning.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens næringslivSi ingenting