Michael Stilson
© Foto: Eline Kjøl Berg

Michael Stilson

Michael Stilson (f. 1987) fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har laget tv-serie for NRK om livet som fotballspiller. Bare spille ball er debutboka hans. For den vant Michael Stilson Uprisen 2019 og Trollkrittet. Oppfølgeren Alene gjennom kom i 2020.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Type
Språk/målform

Anmeldelser

"Strålende ungdomsroman fra fotballmiljø"

"«Stilson skriver drivende godt, med alvor og humor, gode dialoger og ikke minst det rent fotballmessige er en nytelse å lese.»"

"Maktpersonene i norsk fotball skildres (...) med et tidvis infamt glimt i øyet ..."

«Alene gjennom» er nok en fulltreffer fra Stilson, vi gleder oss til fortsettelsen, og håper flere får øynene opp for en forfatter som behersker både ball og penn, ikke minst i kombinasjon med hverandre."

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

"Den 14-årige, fotballspillende Asbjørn Slettemark ville gitt denne boka en klokkeklar sekser, den surmagede, halvgamle kritikeren ville gitt den en sterk femmer."
Asbjørn Slettemark i podcast

Asbjørn Slettemark, Podcast

"Imponerende god debut om fotball, ungdom, forelskelse og de vanskelige valgene. [...] Stilson skriver godt og ujålete, karakterene trer klart fram for leseren, og spenningskurven på vei mot finalen håndterer han helt utmerket - på alle områder, ikke bare når det gjelder selve fotballen. [...] Med sin bakgrunn skildrer forfatteren fotballmiljøet levende [...] han [har] med sin debutroman skrevet seg rett opp i øverste sjikt i eliteserien"

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen