Kjersti Wold

Kjersti Wold

Kjersti Wold (f. 1962) har skrevet romaner og noveller for voksne, ungdom og barn. I tillegg har hun utgitt flere fagbøker. Hun regnes som en av mentorene innen kreativ skriving i
Norge og har i 20 år holdt kurs i å skrive om sitt eget liv. Wold er daglig leder for Noesis – senter for kommunikasjon og kreativitet.
www.noesis.no

"Når jeg er rundt i skoleklasser spør ofte elevene om når jeg bestemte meg for å bli forfatter. Da svarer jeg at å bli forfatter hadde jeg lyst til allerede før jeg kunne skrive. Som barn mislikte jeg sterkt at bøker sluttet, og det hendte derfor at jeg tok på meg oppgaven å lage en fortsettelse på egenhånd. Først dikterte jeg til moren min, og siden da jeg selv kunne skrive supplerte jeg med å dikte lange, snørklete historier, stinne av skrivefeil.

Opp gjennom ungdomstida holdt jeg det hemmelig at det var forfatter jeg ville bli, men da jeg var ferdig med gymnaset begynte jeg i smug å planlegge forfatterutdannelsen min. Den skulle bestå av teoretisk skolering kombinert med mye reising og rare opplevelser. Dette førte meg ut i verden, innom universitetet og siden opp til Forfatterstudiet i Bø i Telemark.

Da hadde jeg allerede overstått mange av mine 25 flyttinger, og jeg hadde blant annet jobbet som grapefruktplukker i Israel, aktmodell i Danmark, keramiker i Hellas, skribent i Spania og som kokk for psykisk utviklingshemmede i England.

Jeg er mye på reise, holder skrivekurs over hele landet og besøker 50-60 skoleklasser i året.

Når jeg skriver, gjør jeg det i mitt ombygde sykkelskur. Derfra har jeg utsikt til et seljetre, og ro til å gå inn i den verden der bilder og ideer kan flyte sammen og bli til en bok."

av Kjersti Wold

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Område og fag
Språk/målform
  • Velkommen til språket av Gro Dahle og Kjersti Wold (Heftet)

    Velkommen til språket

    Skriveøvelser for lærere, elever og andre skrivelystne

    Språk/målform Bokmål Utgivelsesår 2005 ISBN 9788202249175 Heftet 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn og Akademisk

Anmeldelser

"Nettopp det å få leseren til å more seg, til å la seg drive med i tekstens energiske koblinger både tematisk og språklig, ser ut til å være tanken bak boken. Trolig vil den også lykkes med det."

Nina Goga, Barnebokkritikk

"Underholdende bok om en artig 11-åring, både morsomt og varsomt skildret."

Ola By Rise, Adresseavisen

"Kjersti Wold har funnet en god litterær "spillestil" med Nettopp Jensen. Denne boken er en klar "nettkjenning"".

Helge Ottesen, Varden

"Man trenger ikke å ha lest den første - men jeg garanterer deg at du får veldig lyst"!

Anne Ekornholmen , Telemarksavisa

"Sjarmerende og tett-på-livet om en hjertevarm gutt i farta"

Hilde Bjørhovde, Aftenposten

"Forrykende morsom"

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen