Helene Flood Aakvaag
© Foto: Anna-Julia Granberg, Blunderbuss

Helene Flood Aakvaag

Helene Flood Aaakvaag er psykolog og har doktorgrad på skyld og skam etter traumatiske hendelser. Hun er forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, har skrevet en rekke fagartikler om skam og holder foredrag om emnet. Hun har også utgitt ungdomsboken Heis med Houdini og romanen Terapeuten.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Språk/målform
  • Hei, skam av Helene Flood Aakvaag (Heftet)

    Hei, skam

    En bok om følelsen skam, hvorfor den oppstår og hva den gjør med oss

    Språk/målform Bokmål Utgivelsesår 2020 ISBN 9788202661793 Heftet

Anmeldelser

«Boken Hei, skam hjelper deg å forstå din egen og andres skam.»

(...) Skam er et fascinerende tema fordi det handler om noe fundamentalt i mennesket, og når du begynner å tenke på det, ser du det overalt. (...)

(...) Aakvaags budskap er at så lenge skammen «utløses til riktig tid, med passelig intensitet og motiverer oss til å respondere på situasjonen på en måte som er fornuftig» er den en god følelse. Hun er flink til å vise med gjenkjennelige og enkle eksempler hvordan dette fungerer i praksis. (...)

(...) Aakvaag gir en innføring som lar deg forstå mekanismene, men kommer også med konkrete råd om hvordan du kan håndtere din egen skam og være en støtte for andre som skammer seg. Sånn sett har boka en rolle å spille (...).

Julie Eliassen Brannfjell, Minerva

«...Aakvaag rettar seg mot eit breitt publikum. Ho brukar eigne og andres erfaringar for å illustrere faglege poeng, og stemma er både sakleg, varm og lett humoristisk. Slik lukkast ho med den typen vitskapleg forankra, men lettlesen prosa som amerikanarane er så gode på, men som vi i det siste har sett fleire døme på her til lands også, som «Hjernen er stjernen» av Kaja Nordengen.»

«...Påføring av skam er farleg effektivt, og dermed eit emne alle som bryr seg om samfunnsspørsmål, bør kunne noko om. Den velformulerte innføringa til Aakvaag er ein god plass å starte.»

Merete Røsvik, Bokmagasinet, Klassekampen