Gunnar W. Knutsen
© Gunnar W. Knutsen

Gunnar W. Knutsen

Gunnar W. Knutsen er dr. philos og professor i tidlig moderne historie ved Universitetet i Bergen. Han har skrevet bøker og artikler om norsk, europeisk og global historie. Knutsen underviser regelmessig ved spanske universiteter og er en internasjonalt anerkjent ekspert på Den spanske inkvisisjonen og de europeiske trolldomsprosessene på 1500- og 1600-tallet. Knutsens bøker og artikler er utgitt på norsk, engelsk, svensk, italiensk og spansk.

Titler i salg

Viser 1 - 2 av 2

Område og fag
Språk/målform

Anmeldelser

«Knutsen er flink til å fortelja om store menn, dramatiske beleiringar, sjøslag og kvardagsleg elende i sporet til dei store hærane. Det heile er lettlese og spennande fortalt.»

Lars Nyre, Forskerforum 9/2013Religionskrig i Europa 1450-1700

«I det heile er dette ei svært lærerik framstilling av dei viktigaste religionskrigane med tanke på dagens Europa religiøst og politisk sett. Slik sett er det også svært nyttig med tanke på å forstå kyrkjehistoria og den religiøse og konfesjonelle oppdeling av kontinentet. For min del har eg ved denne boka fått ei heilt anna oversikt over eit nokså innfløkt landskap enn eg hadde før.»

Johannes Kleppa, Dagen, 5. september 2013Religionskrig i Europa 1450-1700