Gudny Ingebjørg Hagen
© Foto: Britt Myhrvold, Cappelen Damm

Gudny Ingebjørg Hagen

Gudny Ingebjørg Hagen (f. 1954) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet manus til en rekke Barne-tv-serier for NRK – til sammen har hun vært involvert i ca. 200 Barne-TV-program gjennom tidene. Hun har skrevet alle bøkene, tv-seriene, teateroppsetningene og filmmanuset til Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen og Julenatt i Blåfjell, samt manus til tv-serien Vertshuset Den Gyldne Hale, adventsserien Amalies Jul, og en rekke manus for Sesam Stasjon og Huset med det rare i. I tillegg er hun utviklingsansvarlig for opplevelses- og kulturhuset Blånisselandet i Målselv. Hagen er også tekstforfatter av flere hundre sanger, og har samarbeidet med noen av landets beste komponister. Hun har eksamen fra Barnevernsakademiet i Oslo, og har også arbeidet som førskolelærer, i tillegg til videre utvikling av bøker og filmmanus fra Blåfjell-universet. For tiden skriver hun på heltid. Gudny Ingebjørg Hagen har vunnet mange priser for arbeidene sine, blant annet Gullruten og flere Spellemannspriser.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

  • Toktok Fest og feiring av Beate Børresen og Gudny Ingebjørg Hagen (Pakke)

    Toktok Fest og feiring

    Norsk utgave

    Språk/målform Bokmål Utgivelsesår 2016 Læreplan Rammeplan for barnehager 2006 ISBN 9788202423933 Pakke 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn og 4. trinn

Anmeldelser

"laget svært stemningsfulle og fargerike illustrasjoner til boken, noe som gjenskaper den magiske atmosfæren fra slik vi kjenner det fra tv-skjermen. Boken passer perfekt nå i disse førjulstider. Om du vil vite litt mer om Blånissene, finner man sikkert svaret i denne flotte boken."

Marie E. Andresen, Telemarksavisa

"[...] vår favoritt er «Plommegrøt ». Den handler om å slutte med bleie og hvor vanskelig det kan være, særlig i overgangen fra kortbukse- til regnbuksesesong. Og når regnbuksesesongen inntreffer samtidig med plommesesongen kan det bli – ja, nettopp; plommegrøt. Utallige bøker skal hjelpe småtroll å slutte med bleie, slutte med tutt, få småsøsken, og andre traumatiske ting 2-3-åringer kan oppleve. Men denne tar kaka. Plommekaka."

Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

"Blåfjell-mor Gudny I. Hagen lar oss forstå at de to [Hadia og Nadia] hører til hver sin religion, men uten å nevne det med et ord. Hun overlater dermed mye av forklaringen til foreldrene, og det er helt greit, for disse bøkene er uansett beregnet på barn som ennå har noen år igjen før de leser bøker på egen hånd. Lesverdig som bare det."

Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

"Dette er spennende bøker fra barnehagebarns hverdag. Typisk og morsomt. [...] Helena Ohlsson har laget illustrasjonene. Hun har valgt å tegne begge jentene med lik hårfarge og øyenfarge, mens huden til Hadia er en aning mørkere. Dette gir en fin effekt av likhet. Boka anbefales for de yngste og kan være et godt utgangspunkt for å snakke om forskjeller mellom kulturer."

Tone Langseth Luth , Oppland Arbeiderblad

"Gudny Ingebjørg Hagen har selv arbeidet som førskolelærer. Dette kan vi merke ved at fortellingen er virkelighetsnær. Det handler om å lykkes og å mislykkes. Det blir også fortalt litt om hvordan de voksne reagerer på Odd, noe som også lett kan gjenkjennes. En fin fortelling, med mye humor. En liten gutt slutter med bleie og barnehagepersonell prøver så godt de kan å hjelpe. En hverdag de fleste kan kjenne seg igjen i."

Tone Langseth Luth , Oppland Arbeiderblad

" Her får du en hurtigversjon av historien som vi kjenner fra 24 episoder på barneTV i en utgave som passer for minstemann. Koselig for barn og voksne!"

Elsabeth Lofthus, mammanett.no

"God idè med tilhørende poser for en mer "komplett" julekalender til barnet. At årets julekalender i år er en oppreist pappfigur er også nytt."

Elsabeth Lofthus, mammanett.no

"en stilsikker prosa (...) En annen styrke er at fortellingene ikke bare er lek og kos, men tar opp konflikter, som det å føle seg utenfor (...) Det er mye realisme i fortellingene, og jeg er ikke i tvil om at ungene vil kjenne seg igjen. Helena Ohlssons farge- og detaljrike barneinspirerte illustrasjoner står veldig godt til teksten."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen