Audun Myskja
© Fotograf: Caroline Roka

Audun Myskja

Dr.med. Audun Myskja (f. 1953) er overlege og forfatter av mer enn tjue bøker, blant annet bestselgerne Kunsten å finne ro, Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg og Hjertet husker det hodet glemmer (en praktisk bok om demens). Han er opptatt av å se hele mennesket, støtte opp om menneskets egne ressurser og gi individuelt tilpassede verktøy for mestring og bedring (mestringsmedisin), enten det gjelder en kronisk syk pasient eller en frisk person som ønsker vekst og økt selvinnsikt. I sin doktorgrad om musikk i eldreomsorgen utviklet han musikkbasert miljøbehandling, som har vist lovende resultater i pilotprosjekter i livsmestring ved flere norske skoler. Gjennom mange år har han også holdt en rekke retreater, foredrag og kurs i meditasjon.

Audun Myskja er fagveileder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg ved Nord Universitet i Levanger og driver sammen med sin kone Reidun Senter for livshjelp i Ski og Totenvika, et tverrfaglig prosjekt som legger vekt på hjelp til selvhjelp.

Utmerkelser

Brobyggerprisen 2010 for «kunnskap og erfaringer fra konvensjonell medisin og komplementær/alternativ behandling (KAM)» (2010)
Den norske legeforenings kvalitetspris for musikkterapi i eldreomsorgen (2002)
Soria Moria-prisen for helseopplysningsprosjektet «Den musiske medisin» (1998)

Titler i salg

Viser 1 - 4 av 4

Område og fag
Type
Språk/målform

Anmeldelser

«Skal du ha en eneste bok om selvhjelp i bokhylla, er Kunsten å finne ro et godt valg. Den kom i grevens tid.»

« (...) med Kunsten å finne ro tar han et langt steg i folkeopplysningsarbeidet for å hjelpe alle som stresser, har depresjoner, uro og angst - det er faktisk håp.»

«Det er nesten skremmende enkle grep man kan gjøre for å få mer kontakt med kroppen, pusten og den indre roen.»

«Ved hjelp av mer enn 40 øvelser og meditasjoner samlet bak i boka, noen beskrevet underveis i teksten, kan leseren velge seg ut de hun mener passer best for seg og sitt liv, for den hverdagen man har.»

«Full av enkle øvelser som den er, har den hjulpet meg gjennom de siste månedenes uro med krevende jobb, korona og stress.»

«Sjelden har vel en bok kommet meg i hende som jo mer jeg har lest i den, jo mer har jeg skjønt at denne boka trengte jeg.»

Kjetil Skotte, SykepleienKunsten å finne ro

"(...) kan alle som er i utdanning, jobber med dette og alle innen styre og stell lese boken? Ikke bare lese den flyktig, men ta noe av det innover seg! Tenke på at det kan ramme oss alle på en eller annen måte! Jeg er ingen bokanmelder, men denne boken har virkelig grepet meg! Og jeg tror flere med meg ville si det samme, enten de har vært borti dette eller ikke!"

Marit Carlsen Skoglund, Hadeland