Andreas Engvig
© Foto: © Anna-Julia Granberg/Blunderbuss

Andreas Engvig

Andreas Engvig er lege i spesialisering i geriatri ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. Han er også hjerneforsker med doktorgrad på hukommelse og aldring. Engvig studerte ved Medisinsstudiet i Oslo, Forskerlinjen i medisinstudiet, og han har doktorgrad om aldring og hukommelsestrening. I 2010 viste Andreas Engvig og kolleger ved UiO, som de første i verden at magnet resonans (MR) kan brukes til å måle effekter av hukommelsestrening på aldrende hjernestruktur – deltakerne hadde fysisk trent hjernene sine ”yngre”. Siden 2007 har Engvig formidlet hukommelse og aldringsforskning gjennom foredrag – fra en rekke internasjonale konferanser til pasientorganisasjoner på Nordvestlandet, TV (Schrödingers katt, Kroppen min) og radio (Ekko).

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Språk/målform

Anmeldelser

«Ved å lese denne boken, forstår du hvordan du kan ta vare på helsen til hjernen din, og hvorfor du bør begynne nå.»

«En forskningsbasert, praktisk håndbok som hjelper leseren å gjøre livsstils- og helsevalg som holder hjernen frisk lenger.»

«(...) det er tydelig av måten forfatteren skriver på at han virkelig er lidenskapelig opptatt av det han skriver om og at han oppriktig ønsker å bidra til at forskningen på området konkret kan bidra til bedre folkehelse.»

«(...) vi kan og bør også anbefale den til våre pasienter, kunder og pårørende som er interessert i tema og trenger å øke kunnskapen sin på området.»

Dijana Stupar, klinisk ernæringsfysiolog, Norsk Tidsskrift for Ernæring (nummer 3 - 30. september 2020)Demensbrems

«Engvig bidrar med dette til å gjøre omfattende ny forskning tilgjengelig i et klart og enkelt språk, ofte med bruk av bilder fra hverdagslivet.»

«(...) denne selvhjelpsboken skiller seg ut i en jungel av like bøker som ofte er basert mer på forkynning og enkle løsninger enn på vitenskap. Det er prisverdig.»

«Boken anbefales for den alminnelige leseren som er litt over gjennomsnittet interessert i hjernehelse, demens og hukommelse.»

Bjørn Lichtwarck, Tidsskrift for Den norske legeforeningDemensbrems

"(...) et solid stykke arbeid (...)"

«(...) et alternativt syn på kurering og forebygging av demens.»

«... gir gode leveregler for et sunnere liv og fordelene ved regelmessig mosjon, søvn, reduksjon av stress og betydningen av hjernetrim.»

«utformet som håndbok for mennesker som er bekymret for egen demensutvikling og helsepersonell som jobber med folkehelse eller leger som vil tenke alternativt.»

Terje Årsvoll Olsen, førstelektor Desentralisert sjukepleiarutdanning, Høgskulen på Vestlandet, SykepleienDemensbrems

«... en interessant, velskrevet og lett tilgjengelig reise inn i hjerneforskningens mangfoldige univers.»

«… mange gode råd om hvordan vi med bevisst egeninnsats kan ta vare på kroppens viktigste organ.»

Tone Solberg, TARADemensbrems

Den nye boka Demensbrems er interessant for alle som er nysgjerrig på hva hukommelse er, og hva som påvirker hukommelse. Boka formidler på lettfattelig og artig måte det vitenskapelige grunnlaget for hvordan man kan legge til rette for å vedlikeholde hukommelsen best mulig selv, så lenge man har en frisk hjerne.

Nasjonalforeningen for folkehelsen, FacebookDemensbrems