Olgunn Ransedokken

Olgunn Ransedokken

Olgunn Ransedokken, født 1952, er utdannet cand.real. med hovedfag i biologi ved Universitetet i Oslo. Hun er førstelektor i naturfagdidaktikk, har 16 års undervisningserfaring fra videregående skole, og har vært tilsatt ved Høgskolen i Oslo i 11 år, hvorav fem år som studieleder. Fra 2005 var Ransedokken studie- og forskningsdirektør og etter hvert prorektor ved Høgskolen i Akershus fram til 2011. Hun er nå prorektor for utdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Olgunn Ransedokken har vært redaktør i Norsk Pedagogisk Tidsskrift, der hun nå sitter i redaksjonsrådet.

Ransedokken er medforfatter til de reviderte utgavene av biologibøkene til Løvlie og Sirevåg, Biologi 1 og 2 for studieretningsfaget i biologi for videregående skole, grunnbøker og aktivitetsbøker.

Sammen med Bjørn Eidissen har hun skrevet og tatt bilder til faktabøker for barn: Mads og Mia oppdager småkryp (Cappelen 2005), Mads og Mia ser på blomster (Cappelen 2006), Mads og Mia på stranda (Cappelen 2007), Mads og Mia leter etter dyr og planter – en samleutgave av de tre første bøkene (Cappelen Damm 2011), og Mads og Mia i parken (Cappelen Damm 2012).