08.10 KL 17:00 til KL 18:30
Fritt Ord
Uranienborgveien 2, Oslo | Vis på kart
Påmelding
Meld deg på her

Boklansering og debatt

Hartvig Nissen - Grundtvigianer, skandinav, skolemann

I samarbeid med satsingsområdet for læremiddelforskning og læremiddeldidaktikk ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), inviterer Cappelen Damm Akademisk til lansering av Merethe Roos' nye bok Hartvig Nissen - Grundtvigianer, skandinav, skolemann.

I tillegg til forfatter Merethe Roos, deltar Henrik Edgren, Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Nils Asle Bergsgard og Marthe Hommerstad. Ordstyrer er Eivor Andersen Oftestad.

Panelet vil diskutere hvordan boken kaster nytt lys over relasjonen mellom de nordiske land i tidsperioden, og hvordan den er et bidrag til å nylese den norske skolens historie i det 19. århundre.

Boken er en nylesning av Hartvig Nissens karriere som skolemann, basert på en rekke kilder som ikke tidligere har vært belyst. I boken viser forfatteren at den norske skolens utvikling rundt midten av det 19. århundre, gjennom Nissens engasjement, i større grad enn hva man har fått frem tidligere kan ses inn i en skandinavisk kontekst. Dette gir nye perspektiver til diskusjonen om den norske skolens plass i utformingen av Norge som nasjon på 1800-tallet.


Programmet starter kl. 17.00.


Arrangementet er gratis og åpent for alle, men vi setter pris på at du melder deg på til akademisk@cappelendamm.no.

Det vil bli enkel servering og mulighet til å kjøpe boken.


Se også arrangementets facebookside for oppdatert informasjon.