27.08 KL 08:30 til KL 09:30
Cappelen Damm
Akersgata 47/49, Oslo | Vis på kart
Påmelding
Meld deg på her

Akademisk frokost

Falske nyheter og desinformasjon

Foto: MicroStockHub - iStock / Getty Images Plus

Falske nyheter. Post-sannhet. Alternative fakta. De siste årene har gitt oss nyord på rekke og rad. Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier.

Cappelen Damm Akademisk inviterer deg til Akademisk frokost med lansering av Bente Kalsnes' bok Falske nyheter. Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten.

Boken viser hvordan falske nyheter og desinformasjon, effektivt spredd via sosiale medier-plattformer som Facebook og Twitter, er en alvorlig trussel mot demokratiet. Dette informasjonskaoset gjør det vanskeligere å skille ekte nyheter fra falske, sant fra løgn og informasjon fra propaganda.

Falske nyheter handler om fortiden og fremtiden – hva historien kan lære oss om propaganda, og hvordan «deep fake» gjør det vanskelig for oss å oppdage manipulerte videoer. Og ikke minst handler den om hva som kan gjøres for å begrense produksjonen og spredningen av falsk informasjon.

Bente Kalsnes er førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

 

Mer informasjon om programmet kommer!

 

Praktisk informasjon:

Vi serverer kaffe og enkel frokost fra kl. 8.00, med programstart 8.30.

Gratis deltakelse, men meld deg gjerne på til akademisk@cappelendamm.no.

Se også arrangementets Facebook-side.

 

Det vil bli mulighet til å kjøpe boken.