iLc finale

Cappelen Damm er hovedsamarbeidspartner til International Language Competition, som nå har vært arrangert i to år i Norge og skapt spenning og språkglede hos tusenvis av elever. iLcompetition er en språk- og kulturkonkurranse i moderne språk for ungdomsskoler og videregående skoler, i grenene engelsk, tysk, fransk og spansk.

Konkurransens innledende runder foregår digitalt, mens finalen holdes ved Kristiansand Katedralskole Gimle. To elever representerer klassen i finalen.

Konkurransens primære formål er å oppmuntre ungdommer til videre språkstudier. Vi ønsker også å bidra til ungdommer får økt interesse for å skaffe seg kunnskap om kulturelle aspekter, historie og sosiale forhold i de landene hvor målspråket snakkes.

Ved iLcompetition sine prøver vil elevene ikke bare bli utfordret på sine ferdigheter i grammatikk, vokabular og kulturell kunnskap, men også på deres ferdigheter i lytteforståelse og interaksjon.

Det er fine premier til lærere og elever, og gøy å være med, så hvorfor ikke prøve noe nytt med språkklassen? Påmeldingsfristen er 21. januar 2022.

Les mer og meld klassen din på her

 

Les også artikkelen “… and twelve points, douze points, go to…” – Hvordan kan en språkkonkurranse fremme språkinteresse? av Tim Hope, avdelingsleder for fremmedspråk ved Kristiansand Katedralskole Gimle.