Bokprat

Podcast med Gudny Ingebjørg Hagen om bokverket Fest og feiring

Gudny Ingebjørg Hagen vant Brageprisen for bokverket Fest og feiring høsten 2016. Hør henne her i samtale med prosjektleder Ane Ramm om idéen og prosessen frem til det som skulle bli Fest og feiring.

Gudny Ingebjørg Hagen er for mange kjent som forfatteren bak fortellingene om blånisser og rødnisser, Jul i Blåfjell og flere andre julekalendere. Hun har definert julen for en hel generasjon.

Sammen med prosjektleder Ane Ramm og illustratør Malgorzata Piotrowska står hun nå bak det Brageprisvinnende barnebokverket Fest og feiring, hvor vi blir kjent med høytidene hanukka, id, vesak, divali og vår egen jul.

I denne episoden av Bokprat hører du Gudny Ingebjørg Hagen i samtale med Ane Ramm om idéen og prosessen frem til det som skulle bli Fest og feiring.

Toktok Fest og feiring

Gudny Ingebjørg Hagen, Malgorzata Piotrowska og Beate Børresen

Med serien Toktok Fest og feiring ønsker forfatteren Gudny Ingebjørg Hagen å vise hvordan dagens småbarnsfamilier feirer forskjellige høytider i Norge. Fest og feiring består av fem barnebøker, et veiledningshefte og fem plakater. Hver bok beskriver en sentral høytid i de fem verdensreligionene jødedom, kristendom, islam, buddhisme og hinduisme. Vi møter fem familier som bor i samme gate. Gjennom engasjerende fortellinger og vakre bilder skildres barnas opplevelser – forventningene, forberedelsene og feiringen. Vi får også lære om bakgrunnen for hver høytid.