Meny

Handlekurv

Fagseminar i rettslære torsdag 8. juni

Rettslære, Juss og samfunn

Vi ønsker lærere i rettslære velkommen til fagseminar!

På seminaret presenterer vi et nyskrevet læreverk i rettslære, Juss og samfunn og aktuelle temaer i faget presenteres av praktiserende advokater og jurister.

  • Torsdag 8. juni
  • Fra kl. 10:00-15:00
  • Oslo sentrum, Dronningens gate 4
  • Deltakelse på konferansen er gratis og inkluderer lunsj
  • Tilbud om subsidiert overnatting på hotell, se nederst på siden

PROGRAM

09:30–10:00
Dørene åpner. Registrering, kaffe/te og enkel servering

10:00–11:00
Maktfordelingsprinsippet i samfunnet og i rettssalen
Forsvarsadvokat Berit Reiss-Andersen

Om domstolenes uavhengighet og partsprosessen i strafferetten. Overordnede rettsstatsprinsipper, påtalemyndighetens rolle versus forsvarerrollen, kontradiksjon, reglene om bevisbyrde og bevisets styrke. Det kan gå rett i kjernen av det mange lurer påp når det gjelder strafferetten, hvordan kan du forsvare de fæle forbryterne, hva din klient er skyldig etc., etc.

11:00–11:15 Pause

11:15–12:15
Opphavsrett på nett
Advokat Jon Wessel-Aas, Bing Hodneland Advokatselskap da, Oslo

Når pressen publiserer stoff på nett, benytter den seg av ytringsfriheten. Det samme gjør andre som publiserer, kommuniserer og deler informasjon – på nett og i sosiale medier. Med digitaliseringen har problemstillinger om opphavsrett og fotorett fått en ny og dels endret aktualitet – for flere.

12:15–13:00 Lunsj

13:00–14:00
Presentasjon av læreverket Juss og samfunn
Forfatter og advokat Alf Marcus Wiegaard og redaktør Martin Austnes

Læreverkets struktur og oppbygning. Hvordan juss kan formidles til unge mennesker som er interessert i samfunnsfag og rett og galt.

14:00–14:15 Pause

14:15–15:00
Varslingsjussen – den nye arbeidsretten?
Advokat Birthe Eriksen, Guide Advokat, Bergen

Birthe Eriksen omtales blant annet som "Varslerens advokat" og varslerekspert. Hun var narkovarslerens advokat under politisaken i Bergen.

15:00 Seminaret avsluttes

"Juss og samfunn" nytt læreverk i rettslære

 
Juss og samfunn
er skrevet etter at ny straffelov trådte i kraft i oktober 2015, og etter justeringer i arbeidsmiljøloven. Læreverket tar rettslære på alvor som både et samfunnsfag og som en introduksjon til juss og videre studier.

Juss og samfunn 1 kommer 1. august. Bla-i-bok publiseres på cdu.no i juni. Juss og samfunn 2 kommer våren 2018. Les mer om Juss og samfunn her

Seminaret er på Gamle (Astrup Fearnley) Museet i Oslo

Gamle museet har adresse Dronningens gate 4 og ligger ved Norges Bank og Bankplassen i Kvadraturen, Oslo sentrum. Nærmeste T-bane er Jernbanetorget og Stortinget.

Har du lang reisevei og trenger overnatting fra onsdag til torsdag?

Dersom du har mer enn to timers reisevei til Oslo og ønsker å overnatte på hotell dekker vi drøyt halvparten om du velger Thon Hotel Oslo Panorama, Rådhusgaten 7B, 0151 Oslo. Hotellet ligger i området ved Akershus festning, og det er bare to minutter å gå til Gamle Astrup Fearnley Museet. Nærmeste T-banestopp er Stortinget og Sentralbanestasjonen. Du må bestille, og eventuelt avbestille hotellrommet selv. Kontakt hotellet på telefon 23 31 08 00 eller e-post oslopanorama@thonhotels.no. Oppgi Referansenr.  24740345 ved bestilling for å få rabatt. Du betaler kun kr 500 ved utsjekking, vi betaler resten.