Matematikk for ungdomstrinnet

Faktor-seminaret 2018

Faktor-seminaret er en møteplass for lærere som ønsker å få best mulig utbytte av matematikkverket Faktor. Temaer for årets seminar blir utvikling av muntlige ferdigheter i diskusjonsverktøyet i Faktor Premium, hvordan vi kan utvikle elevenes matematiske kompetanse og kjerneelementene i Fagfornyelsen. Seminaret er gratis og inkluderer lunsj.

 

Program

09.30-10.00        Registrering og kaffe/te

10.00-11.30        Faktor Premium og diskusjonsverktøyet ved Espen Hjardar

11.30-12.30        Lunsj

12.30-14.00        Hva betyr det å inneha matematisk kompetanse og hvordan kan vi jobbe med elevene slik at de utvikler matematisk kompetanse? ved Anja Glad von Zernichow

14.00-14.15        Pause

14.15-14.45        Kjerneelementer i matematikk til Fagfornyelsen ved Asbjørn Hageli og Espen Skovdahl

14.45-15.15        Nytt matematikkverk for ungdomstrinnet til Fagfornyelsen. Hvilke grep tar vi? ved  Asbjørn Hageli

 

Lang reisevei?
Vi subsidierer overnatting på Thon Hotel Opera med kr 800 per rom. Deltakerne må selv bestille rom og oppgi kode 26166136 innen 14. oktober.

 

Faktor Premium og diskusjonsverktøyet ved Espen Hjardar
Dette blir en praktisk seanse, hvor alle får muligheten til å delta med elevinnlogging. Vi bruker ferdige oppgaver som ligger klart i diskusjonsverktøyet og viser hvordan dere enkelt kan lage egne oppgaver som dere kan bruke. Her får du forslag og tips som du kan ta med deg tilbake til undervisningssituasjonen slik at du bedre kan utnytte dette verktøyet for å avdekke misoppfatninger, skape forståelse og ha diskusjoner i klasserommet.

 

Hva er matematisk kompetanse og hvordan kan vi jobbe med elevene slik at de utvikler matematisk kompetanse? ved Anja Glad von Zernichow
I denne økten skal vi se på hva det betyr å inneha matematisk kompetanse, og det blir en kombinasjon av teori og praktisk jobbing. Vi skal:

• Bruke logisk tenkning, problemløsning og modellering

• Resonnere og samtale

• Jobbe med utforskende og problemløsende aktiviteter