Fagseminar og lansering av nye DELTA!

 

NB! Seminaret er utsatt til høsten, og du behøver ikke melde deg av seminaret. Alle som er påmeldt har fått tilsendt nye Delta! i posten.

Vi inviterer til podcast og webinar med forfattere og redaktører i mai. Ønsker dere et digitalt møte på skolen, send e-post til heidi.helgestad(at)cappelendamm.no

 

Kjære lærer i samfunnskunnskap!

Velkommen til fagseminar og lansering av den nye utgaven av læreverket DELTA!  til fagfornyelsen 2020. Gratis vurderingseksemplar av boka deles ut på seminaret! Den nye læreplanen i samfunnskunnskap og sentrale temaer som knyttet til de tverrfaglige temaene kommer på programmet.

Deltakelse på seminaret er gratis og inkluderer lunsj. Har du lang reisevei, se tilbud om subsidiert overnatting nederst på siden.

Program og foredrag

09:30 Registrering og enkel frokost | 10:00-15.30 Foredrag og lunsj | 15.30 Seminaret avsluttes

Nye Delta! og digitale ressurser

Delta! og de nye digitale ressursene gir elevene kunnskap til å delta i demokratiet, samtidig som de får jobbe med tverrfaglige temaer, kildekritikk og tekstforståelse. Hege Simensen Hermo er redaktør for læreverket og tidligere lektor.

Dybdelæring og tverrfaglighet i samfunnskunnskap

Selv om antallet kompetansemål er redusert, skal elevene møte like mange tema som tidligere i den nye læreplanen i samfunnskunnskap. Hvordan skal vi da få til dybdelæring i et fag som fortsatt bare har tre uketimer? Svaret ligger i tverrfaglig arbeid. Foredraget gir eksempler på hvordan dette kan organiseres. Torgeir Salih Holgersen er forfatter og lektor ved Blinderen videregående skole.

Fra samfunnsfag til samfunnskunnskap

Hva er egentlig forandret etter navneskiftet, og hvordan kan vi undervise for å møte kravene som ligger i fagfornyelsen? Hvilke muligheter har vi til å videreutvikle faget etter omarbeidingen av læreplanen? Foredraget tar utgangspunkt i konkrete undervisningsopplegg knyttet til de ferske kompetansemålene. Morten Iversen er forfatter og lektor ved Frogn videregående skole.

Konflikten mellom USA og Iran

Hva handler denne konflikten om? Hvor langt tilbake går den? Er Iran Midtøstens beste håp eller regionens største fare? Er de Vestens venn eller fiende? Og hvordan kunne et kulturelskede og velutdannet samfunn som Iran velge et teokrati og bli en islamsk stat? Mah-Rukh Ali er journalist og forfatter.

Falske nyheter og digital kildekritikk

Mange tror ikke på ting, selv om de vet at det er feil. Det viser seg at det ikke alltid har med verken kunnskap eller digital kompetanse å gjøre. Samtidig er det viktig å kunne avsløre om noe er falskt eller ekte. Manipulering med bilder er en utbredt form for manipulasjon som det er lett å avsløre når man har teknikken inne. Bente Kalsnes er førstemanuensis ved Høyskolen Kristiania og forfatter.

Omstilling til lavutslippssamfunnet i norske kommuner

Kommunene spiller en viktig rolle i omstillingen til lavutslippssamfunnet. I Parisavtalen er det lokale nivået for første gang nevnt som en sentral aktør i prosessen med å nå 2-gradersmålet. De leverer tjenestene du og jeg trenger og har en sentral rolle som lokal samfunnsutvikler. Kommunen griper inn i mange samfunnsprosesser, og er dermed en nøkkelaktør i en omstilling mot et lavutslippssamfunn. Seniorrådgiver Eivind Selvig er seniorrådgiver i Civitas.

Hat i kommentarfeltet.

Eivind Trædal er politiker og forfatter.

Seminaret er i Bjørvika, Oslo

Seminaret er på Oslos nyeste hotell, Clarion Hotel Oslo i bydelen Bjørvika. Nærmeste nabo er det nye Munchmuseet Lambda og Deichmanske bibliotek. Hotellet ligger i gåavstand fra Oslo Sentralstasjon.

Tilbud om overnatting fra mandag til tirsdag

Må du reise langt for å delta, kan du benytte deg av dette tilbudet på Comfort Hotel Grand Central . Hotellet ligger sentralt på Jernbanetorget 1 ved Oslo S og er i kort gåavstand til seminaret.

Du betaler kun 400 kr og eventuelt privat forbruk når du sjekker ut, forlaget dekker resten. Dette gjelder et kun et begrenset antall rom og må bestilles før 9. mars.

Slik bestiller du: Oppgi ref. nr 1123GR010216, navn, dato 23. mars og kredittkortnummer. Send e-post til book.co.grand.central@choice.no eller ring 22 98 28 00 og trykk 2.

NB! Du er selv ansvarlig for å bestille og eventuelt avbestille hotellrom. Dersom du ikke benytter allerede bestilt rom, vil hotellet fakturere deg for kr 1190. Rom må avbestilles senest dagen før.