Meny

Handlekurv

Kommunikasjon og kultur 2017

Seminar for lærere som underviser i faget Kommunikasjon og kultur

Kjære lærer i programfaget Kommunikasjon og kultur!

Det er med stor glede vi inviterer til eget fagseminar i faget og presenterer et helt nytt læreverk i faget "Kommunikasjon og kultur 1-3". Forfattere og redaktører presenterer og utdyper med innlegg om faget og eksamen. Ønsker du litterært påfyll og et personlig forfattermøte med Vigdis Hjorth? Du kan møte henne samme kveld i forlagshuset fra kl. 18:00. Om du underviser i faget, eller bare er nysgjerrig på faget, er du hjertelig velkommen til seminaret.

Seminaret er gratis, inkludert lunsj og med tilbud om subsidiert overnatting, se nederst på siden.

Velkommen!

Underviser du i faget? Forhåndsbestill gratis vurderingseksemplar.

Du kan forhåndsbestille gratis vurderingseksemplar av det nye læreverket nå. Logg deg inn på denne siden øverst til høyre, gå til "Min side" og "Mine undervisningsfag".

Program

09:30

Dørene åpner

Registrering, kaffe/te og enkel servering.

10:00

Velkommen!

Presentasjon av det nye læreverket Kommunikasjon og kultur 1-3

Kirsten Kalleberg og Inger Hilde Killerud, redaktører i Cappelen Damm

10:15

Diskursanalyse – hvordan og hvorfor

Jan Grue, professor Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo.

11:30

Å jobbe med skriving i Kommunikasjon og kultur

Pål Fredrik Børresen, forfatter på det nye læreverket og lektor ved Elverum videregående skole.

Skriftlig eksamen i Kommunikasjon og kultur stiller forholdsvis høye krav til skrivekompetanse hos elevene. I dette foredraget ønsker jeg å gi noen tips til hvordan vi kan jobbe med skriving av fagtekster. Fokuset er på bruk av fagbegreper, analyse og drøfting. To undervisningsopplegg, ett fra starten av KK1 og ett fra slutten av KK3, vil bli brukt som eksempler.  

12:00

Hva jeg lærte av Kommunikasjon og kultur.
Hvorfor er faget viktig? Hvordan kan det bli bedre? 

Emilie Fon Haget, tidligere elev.

12:30

Lunsj

13:30

Grammatiske, tekstuelle og estetiske elementer i tekst: Analyseeksempler

Torgrim Gram Økland, forfatter på det nye læreverket og lektor ved Stavanger videregående skole.

Innlegget er direkte knyttet til læreplanmålet som sier at elevene skal ”forklare hvordan tekster er bygd opp av grammatiske, tekstuelle og estetiske elementer”. Med utgangspunkt i konkrete tekster skal jeg gi eksempler på begreper elevene kan ta i bruk for å beskrive de ulike nivåene i tekst og hvordan man kan drøfte samspillet mellom disse nivåene.

14:00

Semiotikk og retorikk i sammenheng

Marthe Gallefoss Vanvik , forfatter på det nye læreverket og lektor ved Blinderen videregående skole.

Hvordan avkoder vi visuelle og verbale tegn? I innlegget ser vi på sammenhengen mellom teksters semiotiske oppbygning og retoriske overbevisningskraft.

14:45

Vurdering i Kommunikasjon og kultur

Anne Sofie Høvset er lektor ved Porsgrunn videregående skole.

Hvordan kan vi jobbe effektivt med underveisvurdering i KK-faget slik at vi best forbereder elevene til eksamen? Hvordan kan vi jobbe effektivt og målrettet på forberedelsesdagen slik at elevene er best mulig rustet til å forstå og besvare eksamensoppgavene?

15:30

Seminaret avsluttes

Se programmet Vigdis Hjorth. Spesial, klikk her.

Seminaret er på Sentralen som er Oslos nye scene og landets største verksted for kreative krefter innen kultur og innovasjon.

.

Har du lang reisevei og trenger overnatting fra torsdag til fredag?

Dersom du har mer enn to timers reisevei til Oslo og ønsker å overnatte på hotell dekker vi drøyt halvparten om du velger Thon Hotel Oslo Panorama, Rådhusgaten 7B, 0151 Oslo. Hotellet ligger i området ved Akershus festning, og det er bare to minutter å gå til Sentralen. Nærmeste T-banestopp er Stortinget. Du må bestille, og eventuelt avbestille hotellrommet selv. Kontakt hotellet på telefon 23 31 08 00 eller e-post oslopanorama@thonhotels.no. Oppgi Referansenr. 24634013 ved bestilling for å få rabatt. Du betaler kun kr 500 ved utsjekking, vi betaler resten.