Velkommen til gratis NOA-seminar i Trondheim 15. august

Hei! B1 – samfunnet inn i klasserommet

 

Ordsky med Hei! abc og Hei! B1

Vi inviterer til lansering av Hei! B1 – et nytt og engasjerende læreverk i den populære Hei!-serien. Hei! B1 tar opp samfunnsaktuelle temaer, og det blir også den røde tråden i programmet for dagen.

Vi ønsker velkommen til en dag med spennende foredrag og nyttige kurs i bruk av nettressurser ved Trondheim Voksenopplæringssenter den 15. august.

Program

Programmet varer fra kl. 9.00 til kl. 15.30 og inkluderer god bevertning.

 

Hei! B1 tekstbok og arbeidsbok
Hei! B1 Samfunnsaktuell norskopplæring for voksne innvandrere ved Vibece Moi Selvik

Forfatteren redegjør for metodikk, læringssyn, innhold og oppgavetyper i Hei! B1. Du får tips til hvordan du kan bruke læreverket i klasserommet, og eksempler på hvordan vi kan jobbe med tema som kan være utfordrende for deltakerne. Det blir også diskusjon rundt hva vi kan gjøre for å hjelpe flere med å nå nivå B1 og hvordan Norskprøvene påvirker undervisningen. Les mer om Hei! B1 her

Se en kort film om Hei! B1: Hei! B1 presentasjonsfilm.mp4 

 

Fra normal til normal igjen! ved Nader Turkmani

Turkmani vil snakke om kultur og samfunn i Midtøsten, hvordan skeive har det i Midtøsten og drøfte om deres vilkår skyldes religion eller kultur. Han vil belyse dette med utgangspunkt i sin egen historie som flyktning og LHBTI-person.

 

Norges og Verdens historie ved Øivind Stenersen

For å forstå samfunnet man lever i, bør en kjenne historien. Norges og Verdens historie – en innføring gir leseren verktøyene til å se det norske samfunnet i lys av den norske historien og den større europeiske og globale sammenhengen. Læreverket er tilrettelagt for andrespråklige elever og kan også være en støtte for elever i videregående som synes at den ordinære historieboka er for vanskelig. Les mer om Norges- og Verdens historie

 

Basar og omvendt undervisning ved Kjartan Berntsen

Omvendt undervisning frigjør tid til oppfølging av den enkelte elev i timen, og vi viser deg hvordan ved hjelp av Basar. Basar er et digitalt læremiddel som er tilrettelagt for omvendt undervisning ved at lærestoffet er organisert i korte læringsløp – leksjoner med læringsfilmer/tekster og oppgaver. Basar har flere hundre leksjoner for nivå A1–B2, i kategoriene lese, lytte, skrive, muntlig og grammatikk.  Klikk her for å lese mer om Basar

 

Hvordan utnytte læreverkenes nettressurser best mulig?

De fleste læreverk har nettressurser for lærere og elever, etter hvert med mye og god funksjonalitet. Hvordan kan disse best brukes i undervisningen for å få mest mulig nytte av dem? Vi tilbyr et kort kurs i nettstedene som viser mulighetene som ligger i dem og praktisk bruk.

Alternativ 1: Hei! B1 og På vei

Alternativ 2: Hei! abc, Hei! A1 og Hei! A2

 

Arrangementet er gratis for lærere i norskopplæringen.

Ved stor pågang forbeholder vi oss retten til å fordele plassene, slik at flest mulig skoler får mulighet til å delta.

 

Sted

Trondheim voksenopplæringssenter

Holtermanns veg 70,

7031 Trondheim

 

Med offentlig transport:

Metrobuss rute 1 og 2 kjører fra Prinsens gate, holdeplass P1 til Bratsbergveien. Det tar 10-12 minutter.

 

VELKOMMEN !

 

 

Motta invitasjoner på e-post

Ønsker du å motta invitasjoner til kurs og informasjon om nye læreverk? Logg inn/registrer deg øverst på siden, og legg til dine undervisningsfag.

 

Bilde av Norgeskart med nøkkelhull
Bli med i Facebookgruppa vår og få nyttig informasjon

Vi har mye å by på av stort og smått som kan være faglig påfyll eller til nytte i klasserommet. Derfor har vi opprettet en egen, lukket gruppe for NOA-lærere på Facebook. Der kan du også dele ting med andre lærere, spørre og diskutere.
Bli med i Cappelen Damm NOA på Facebook!