Cappelen Damm ønsker å invitere kroppsøvingslærere til en faglig og inspirerende dag med det nye kroppsøvingsfaget i videregående skole som tema. Dagen starter med praktiske økter og fortsetter med faglig program etter en god lunsj midt på dagen. Arrangmentet er gratis og inkluderer servering.

Først til mølla gjelder ... Velkommen! :)

PROGRAM

09.15   Oppmøte ved SALT-inngangen på Langkaia 1 | Servering av morgensnack & drikke

10.00   Badstue/kaldkulp/sjøbad eller En passe utfordrende og bærekraftig yogapraksis ved Erlend Wahl, yogainstruktør og grunnlegger av Nabolagsyoga. PS: Gjør ditt valg i påmeldingen

11.00   Presentasjon av kroppsøvingsfaget i Disko. En ny strømmetjeneste for læring fra Cappelen Damm | Jørgen Holmstrøm, Cappelen Damm Utdanning

11.30   Lunsj i Naustet eller ute ved bålpannene

12.30   Kroppsøvingsfagets rolle, identitet og muligheter | Hege Danielsen, faglærer og grunnlegger av En kroppsøvingslærers hverdag

13.15  Friluftsliv – et anerkjennende bidrag til kroppsøvingsfaget. Rapportering fra et nylig gjennomført forskningsprosjekt i videregående skole | Kristian Abelsen, lektor NIH

14.00   Interaktiv økt/foredrag: "Hva ønsker vi at elevene skal lære i kroppsøvingsfaget?" | Jakob Gyring, lektor Åsane videregående

15.00   Takk for i dag og vel hjem!

OM FOREDRAGENE

Disko – en strømmetjeneste for læring fra Cappelen Damm
I denne økten vil du bli godt kjent med pedagogikken, innholdet og mulighetene som ligger i strømmetjenesten Disko, – og hvorfor vi mener Disko er et godt sted å lære. Disko dekker alle kompetansemålene i faget.

En passe utfordrende og bærekraftig yogapraksis
I denne yogaklassen er det lagt opp til å være noen litt utfordrende fysiske elementer, men med et hovedfokus på pust, å øve på å kjenne etter og finne en balanse ved å presse seg selv "akkurat passe". Noe som kan overføres til å finne en god balanse i hverdagen. Sentralt her blir det å utvikle seg og kjenne på mestring og vekst, men vel så viktig er også hvordan vi kan justere vår prestasjon ut ifra dagsformen.

Kroppsøvingsfagets rolle, identitet og muligheter
Hege Danielsen brenner for å spre kunnskap om «hva kroppsøving egentlig er», samt å øke kroppsøvingsfagets status. Foredraget vil handle om nettopp fagets identitet, samt rollen det kan ha på skolene og hvilke muligheter som ligger i faget.

Friluftsliv – et anerkjennende bidrag til kroppsøvingsfaget
Siden 2017 har Kristian Abelsen ledet aksjonsforskningsprosjektet "Annerledes kroppsøving", hvor et av formålene har vært å prøve ut og undersøke hvordan friluftsliv kan bli et reelt faginnhold i kroppsøving på videregående skole. I presentasjonen vil Kristian kort beskrive prosjektet og resultatene dette har ledet til.

Etter som deler av dagen vil kunne tilbringes utendørs, oppfordrer vi alle til å kle dere godt og etter været. Møt gjerne opp i tøy tilpasset valgt aktivitet! Husk å medbringe litt drikke og eget håndkle, hvis du skal bade eller benytte deg av badstuen. Enkle garderobefasisliiteter tilgjengelig.

Vi gleder oss til å se deg!

TILBUD OM SUBSIDISERT OVERNATTING, ØSTBANEHALLEN

For deltakere som har lang reisevei tilbyr vi subsidiert opphold på hotell Comfort Hotel Grand Central fra onsdag 3. mai til torsdag 4. mai. Det betyr at vi dekker 2/3 av prisen, som deltaker betaler du selv kr 550 ved utsjekk. Du er selv ansvarlig for å bestille rom, og eventuelt avbestille (seinest dagen før). Frist for bestilling: 4. april 2023. Antall rom er begreset og gjelder maks to deltakere per skole.

Slik bestiller du rom: Send forespørsel til co.grand.central@choice.no
Oppgi reservasjonsnummer 1123GR013540. Det er 5 min. gåavstand fra hotellet til SALT.

BINDENDE PÅMELDING

På grunn av begrensede plasser og matservering er påmeldingen bindende. Det betyr at du er ansvarlig for å melde fra så fort som mulig om du blir forhindret og ikke kan komme. Avmeldingsfrist er 20. april. Vi ønsker å gi alle som kan mulighet til å delta og unngå unødvendig matsvinn. Derfor vil vi fakturere skolen med kr 1000 for å dekke noe av kostnadene dersom du ikke møter.

Vi forbeholder oss retten til å fordele plasser til både fagseminar og subsidiert overnatting mellom skolene på grunn av et begrenset antall plasser og subsidierte rom.

 

Gå tilbake til oversikt over Kurs og arrangementer.