Velkommen til webinar!

Webinaret er gratis, men du må melde deg på for å delta. Du kan velge mellom to alternative dager, programmet er det samme. De siste minuttene svarer vi på spørsmål, og vi blir så lenge det er spørsmål å besvare :- )

Se opptak av webinaret her!

Program for webinaret

På webinaret får du tre av forfatterne og redaktøren! De vil snakke om læreverket Religion og etikk og læreplanen, om struktur og oppgaver i læreboka og de digitale ressursene til elev og lærer.

Religion og etikk – læreboka og de digitale ressursene

Redaktør Hege Hermo Simensen som er religionshistoriker og lektor presenterer læreverket. Du får høre hvordan læreboka er strukturert, hvordan det er tilpasset den nye læreplanen i faget, om oppgaver og arbeid med faget og hvordan de digitale ressursene er tenkt brukt og som støtte for undervisningen.

Introduksjon til arbeid med faget

Lærebokforfatter Cathrine Tufte presenterer kapittel 1 som gir en god introduksjon til faget religion og etikk. Her får elevene en velutstyrt verktøykasse til å jobbe godt med faget. 

Undervisningsopplegg: Religion i populærkultur og nyreligiøsitet

Lærebokforfatterne Frøydis Eriksen og Hanne Maren Fredriksen viser gjennom konkrete forslag til undervisningsopplegg hvordan man kan arbeide med disse temaene.

Har du spørsmål om Religion og etikk?

Enten du lurer på noe praktisk eller du har spørsmål om læreverket og den nye læreplanen, så svarer vi deg etter siste innlegg. Du kan stille spørsmål i chatten underveis i webinaret eller sende oss spørsmål på forhånd til redaktør Hege Hermo Simensen; hege.hermo.simensen@cappelendamm.no.

 

Vil du lese mer om læreverket?

Her kan du lese mer, få oversikt over alle komponentene og lagerdatoer - og du kan lese mer om alle forfatterne. Religion og etikk (Fagfornyelsen LK20) | Cappelen Damm Undervisning

 

 

 

 

 

Vurderingseksemplar og utdrag fra boka

Alle som er påmeldt webinaret eller har forhåndsbestilt vurderingseksemplar, får tilsendt læreboka Religion og etikk. Digitalt vurderingseksemplar blir tilgjengelig for lærere første uken i juni på Min side under Vurderingseksemplar her på cdu.no.

Husk å sette av tid i kalenderen – vi gleder oss til å se deg!

Passer ikke tidspunktene for webinarene, kan dere enten se på opptak i etterkant – eller invitere oss på digitalt skolebesøk. Vi hører gjerne fra dere!

PS! Så snart begge webinarene er gjennomført vil du finne lenke til opptak på Cappelen Damm TV under samfunnsfagene.