Hvordan oppdager du det og hva kan du som lærer gjøre?

Usunt kroppsfokus

 

Hvordan kan du støtte elevene dine i identitetsdannelsen – i jakten på hvem de ønsker å være? For mange ungdommer er kropp en stor del av identiteten, og for noen kan kroppsfokuset bli altoppslukende. Hva sier du til eleven som er i ferd med å forsvinne inn i en verden som kan ødelegge alt?

Høstens temakveld for ungdomstrinnslærere i samfunnsfag, naturfag og KRLE hos Cappelen Damm handler om kroppsfiksering og spiseforstyrrelser.

Hvordan skal du som lærer kjenne igjen usunt kroppsfokus? Hvordan skal du nå fram igjennom all støyen inni elevene? Og hva med all støyen fra bloggere, venner og sosiale medier? Hva gjør du når du oppdager spiseforstyrrelser eller bruk av anabole steroider?

Vi får høre fra Eirik Husby Sæther, forfatter og politietterforsker. I sin politijobb har han erfart hva anabole steroider kan gjøre med psyken til mennesker. Han har satt seg grundig inn i problematikken rundt usunt kroppsfokus, særlig fra guttenes perspektiv, og hans siste bok handler om nettopp dette temaet. Eirik forteller om hva anabole steroider gjør med kropp og psyke, hvordan man kan gjenkjenne symptomene på bruk, og hva han tror er årsaken at noen mister kontrollen.

Mathilde Waale forteller fra sitt perspektiv som elev. Hun har selv erfart hva spiseforstyrrelser kan gjøre med selvfølelse, skolefokus og ungdomstiden. Som fersk journaliststudent har hun skoletiden friskt i minne og husker godt det lærerne gjorde som betød mye for henne.

Vi får høre psykologspesialist Bente Sommerfeldts tanker om hvordan du som lærer og voksenperson kan skape trygge relasjoner med elever som har det vanskelig. Hun vil også snakke om forebygging og sunne verdier.  

Det serveres tapas og noe godt å drikke.

Vi ønsker velkommen til en viktig temakveld.