Meny

Handlekurv

Vigdis Hjorth. Spesial

 

Helaften med Vigdis Hjorth i forlagshuset

Vi inviterer til forfatterkveld med Vigdis Hjorth kvelden før vårt årlige fagseminar i norsk for lærere i videregående skole. Møt Vigdis Hjorth i samtale om den nye romanen Arv og Miljø og hennes forfatterskap.

For hennes siste bok mottok hun Bokhandlerprisen 2016 og Kritikerprisen for samme roman og er en av to norske kanditater til Nordisk råds litteraturpris i år. Vigdis Hjorth er nominert for romanen «Arv og miljø», en av bokhøstens mest omtalte romaner. Boken har kommet i flere opplag, fått mange svært gode kritikker og foranlediget en stor debatt om etikk og virkelighet i litteraturen.

– Å få årets Bokhandlerpris for «Arv og miljø» var en ære. At romanen nå er nominert til Nordisk råds litteraturpris, i selskap med så mange andre sterke stemmer, er overveldende, sier Vigdis Hjorth

Kritikerprisens jury begynner slik: Blant Vigdis Hjorths mange gode romaner er «Arv og miljø» et foreløpig høydepunkt. I forfatterskapet pågår en kontinuerlig utforsking av smerte og sannhet. Romanen handler om den sannheten som eies av hver og en av oss. Les hele juryens begrunnelse her.

Program for kvelden

18:00 Dørene åpner, og vi serverer enkel tapas med drikke

18:30 Samtale med Vigdis Hjorth

19:30 Kvelden fortsetter med sosialt samvær før vi avslutter kl. 21.

For program og påmelding til årets norskseminar, klikk her.