Med fagfornyelsen har dybdelæring i matematikk blitt satt på agendaen. Vi har invitert noen dyktige og engasjerte bidragsytere med på årets seminar, til å prate om blant annet dette. Vi får også besøk av statssekretær i KD, som vil si litt om departementets arbeid framover, i forbindelse med LK20.

I Cappelen Damm jobbes det på høygir for å få de nye utgavene til vg3 klare i løpet av våren. Vi gleder oss derfor også til å presentere disse nyhetene til dere som kommer på matematikkseminaret.

Sinus vg3 samlet web.jpg

Blir du med på årets matematikkseminar, vil du få mulighet til å møte gode kolleger fra hele landet, redaktører og Sinus-forfattere.

Vi ønsker velkommen til faglig påfyll, diskusjoner og hyggelig sosialt samvær!

Torsdag 24. mars: Cappelen Damm forlag, Akersgata 47/49

Vi møter deg i kaffebaren og starter registreringen kl. 16.30. Innslag med faglig innhold fra kl. 17.00–19.00

Janne-Christine Fossum vil fortelle om hvordan bruk av vertikale tavler kan legge til rette for en undervisning som stimulerer til et utforskende klasserom med høy elevaktivitet og deltagelse.

Siste innslag handler om hvordan programmering kan brukes til blant annet problemløsing og utforsking i matematikkfaget.

Det blir spennende fag-quiz med utfordringer og premier før det vil bli servert tapas med godt drikke fra ca kl. 19.00–20.30.

Fredag 25. mars: Pakkhuset, Nedre Slottsgate 2C

Faglig program fra kl. 09.30–15.00. Det blir servert te, kaffe og enkel frokost ved oppmøte/registrering.

Dagen vil starte med en apell ved statsseksretær Kristina Torbergsen. Deretter vil vi presentere de nye programfagsbøkene til vg3 – og dele gode tips og erfaringer på hvordan man best mulig kan lykkes med utforskende dybdelæring og gode matematiske samtaler i klasserommet.

Vi får besøk av to dyktige problemløsere. Andreas Alberg og Jørgen Vold Rennemo har vunnet to av de tre gullmedaljene Norge har tatt i den internasjonale matematikkolympiaden. De forteller om matematikkolympiaden og matematisk problemløsning.

Praktisk info

Seminaret er gratis, og inkluderer enkel middag i forlaget torsdag kveld, og en god lunsj fredag. Kaffe, te og litt god pausemat, kan du også regne med at vi sørger for.

Som deltaker på seminaret, vil du være blant de aller første til å få fysiske vurderingseksmplar av de nye vg3-utgavene tilsendt. Går alt etter planen får du med deg en rykende varm Sinus R2 hjem :)

Du velger selv om du deltar begge eller bare en av dagene.

Påmeldingsfrist begge dager: 15. mars 2022.

Utsnitt av kart, Oslo sentrum

Tilbud om subsidiert overnatting til deg som kommer langveisfra – og er tidlig ute med påmeldingen:

NB:Merk at alle overnattende gjester er flyttet fra Thon Hotel Panorama til Thon Hotel Cecil!

Dette er ny info på grunn av den pågående krigen og at ukrainske flyktninger skal innlosjeres på Thon Panorama. Thon Hotel Cecil ligger i Stortingsgata med inngang fra Rosenkrantz gate.

Vi har reservert 10 rom for subsidiert overnatting på Thon Hotel Panorama fra tordag 24. til fredag 25. mars. For å kunne booke et av disse rommene, må du ha minimum 2 timers reisevei til Oslo. Du må selv booke rommet, ved å ringe resepsjonen på 23 31 08 80 og vise til avtale/ref. 240322CAPP. Du betaler kr. 500 for rom inkludert frokost ved utsjekking. Husk at du selv har ansvaret for avmelding, dersom du blir forhindret i å møte. Vi forbeholder oss retten til å fordele plassene mellom skolene.

Dersom du/skolen selv bekoster overnatting i Oslo, kan vi tipse om Thon Hotel Astoria der prisen på overnatting ligger på ca kr. 1000 per natt. Har du bestilt rom ved Thon Hotel Astoria, er ikke dette hotellet påvirket av endringene etter hva vi har kjennskap til.

NB: Påmeldingen er bindende etter påmeldingsfristen, 15/3.

Bilde av vindmøllepark på snødekt vidde