Meny

Handlekurv

Historie og filosofi. Spesial

Vi deler ut den nye utgaven av Historie og filosofi 1 på seminaret.

LANSERING AV NYE LÆREBØKER I HISTORIE OG FILOSOFI

Velkommen til Historie og filosofi Spesial, en kveld i forlagshuset der vi presenterer de nye lærebøkene og nettressursene i faget. Seminaret er kvelden før vårt årlige historieseminar, og du er hjertelig velkommen selv om du ikke underviser i historie og filosofi!

Seminaret er gratis.

Revidert læreplan og nye utgaver av lærebøkene

Etter snart ti års undervisning med historie og filosofi har faget fått en revidert læreplan, og forlaget lanserer nye lærebøker til begge kursene våren 2017. Halvparten av stoffet er helt nyskrevet. Bøkenes omfang er noe redusert, men flere nye elementer er kommet inn. Innspill fra brukerne har vært med på å forme både innhold og struktur.

PROGRAM FOR KVELDEN

18:00 Dørene åpnes og det er enkel servering med tapas

18:30 Nye Historie og filosofi 1 og 2. Forfatterne Atle Sævareid og Tommy Moum presenterer de nye bøkene og endringene.

20:00 Simone de Beauvoirs Alderdommen i eksistensfilosofisk perspektiv. Professor og medforfatter på Historie og filosofi 2, Tove Pettersen, holder foredrag om Simone de Beauvoir og hennes sist utgitte bok på norsk Alderdommen.

20:45 Sosialt og med fortsatt servering …

21:30 Seminaret avsluttes

Alderdommen av Simone de Beauvoir kom ut i norsk oversettelse på tampen av 2016

Verket Alderdommen kom ut i 1970. Her viser Beauvoir hvordan ulike samfunn til ulike tider har marginalisert eldre mennesker og behandlet dem på en uverdig måte. Slik som kulturens myter har bidratt til å skape «kvinnen», skaper den også forestillinger om alderdommen og de gamle. Disse forestillingene sitter dypt i oss. I stedet for å se mennesket, ser vi den gamle. Beauvoirs skarpe penn avslører holdninger vi ikke liker å vedkjenne oss, men som like fullt eksisterer.

Alderdommen er et grundig og banebrytende arbeid, og selv om eksemplene er fra andre tider og andre samfunn enn Norge i 2016, er mange av de problemstillingene hun tar opp like aktuelle nå som da.

Overnatting i Oslo fra torsdag til fredag

Har du lang reisevei og skal delta på Historieseminaret dagen etter? Du finner informasjon om tilbud på siden om Cappelen Damms historieseminar 2017.