Foto: IakovKalinin/iStockFoto: IakovKalinin/iStock
På vei

Velkommen til lansering av nye På vei! Mange endringer er gjort, og vi gleder oss til å fortelle om dem. Det blir både hygge og nytte, fornøyelse og litt alvor når vi inviterer til både fest og seminar med dette populære og solide læreverket i fokus.

Lanseringsfest torsdag 8. november

Vi feirer den fjerde utgaven av På vei med å invitere til lanseringsfest i vår egen bokhandel Halvbroren, torsdag 8. november. Hit kommer forfatterne, Elisabeth Ellingsen og Kirsti Mac Donald, og forteller om arbeidet med nye På vei, og om hvordan det er å være lærebokforfatter.

Forfatter og skuespiller Veronica Salinas kommer også med en underholdende fortelling om hvordan hun lærte norsk – et foredrag som gir både tårer og latter. Til slutt spiller det afrikansk-norske bandet Solo Diarra Band for oss.

Vi lover god mat & drikke & topp stemning.

Vi håper du kommer!

 

Seminar fredag 9. november

Seminaret har et praktisk fokus der du blir kjent med nye På vei og får praktiske tips til hvordan du kan bruke den i undervisningen. Forfatterne forteller om historiene, bildene, gjennomgangsfigurene og arbeidsplassen Solvåg hotell, om grammatikk, uttale og differensieringsmuligheter i læreverket. Dette blir en nyttig dobbeltime der du også får nyttige tips til bruk i klasserommet. En presentasjon av den nye nettressursen På vei Digital, og hvilke muligheter den byr på, avslutter denne delen.

Hilde Marie Bager og Annet Kizza Rønningsbakk, lærere ved Oslo voksenopplæring Skullerud, forteller om hvordan de med lykkes å få elevene ut i arbeidspraksis ved hjelp av et detaljert opplegg og god oppfølging.

Iman Meskini (kjent som Sana i Skam) har noe å si oss om unge muslimers syn på seg selv og sin plass i det moderne samfunnet. Boka hennes #minhistorieminmening, 313 stemmer om hijab kommer ut i oktober.

Seminaret avrundes med varaordfører i Oslo, Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam, som kommer til oss for å snakke om hva fellesskapet kan gjøre for å bekjempe negativ sosial kontroll.

Velkommen!

Arrangementene er gratis for lærere i norskopplæringen.

 

For informasjon og påmelding til lanseringsseminarer andre steder i landet, klikk her

 

Program

Lanseringsfest, Oslo torsdag 8. november

18.00   Velkommen, mat og mingling

19.00   Vi feirer På vei:

  • Bokbad med forfatterne, Elisabeth Ellingsen og Kirsti Mac Donald: utviklingen av nye På vei og det å være lærebokforfatter
  • «Slik lærte jeg norsk», basert på boka OG, ved forfatter Veronica Salinas
  • Musikk ved Solo Diarra Band

Kvelden fortsetter med noe godt i glasset og hyggelige kolleger, mens Solo Diarra Band sørger for stemningsfull bakgrunnsmusikk.

 

 

Seminar, Oslo fredag 9. november

08.15   Registrering, kaffe og bakst

09.00   Presentasjon av nye På vei  ved Elisabeth Ellingsen og Kirsti Mac Donald

10.00   Nyttig for læreren

            - Litt om preposisjoner, ved Kirsti Mac Donald

            - Hvordan lærer vi ord? Litt om undervisning i ordforråd, ved Elisabeth Ellingsen

11.00:  På vei Digital – nytt nettsted med mange muligheter ved Liv Veum Seljevold og Kjartan Berntsen

Lunsj

12.30:  Hvordan få elevene ut i arbeidspraksis ved Hilde Marie Bager og Annet Kizza Rønningsbakk

13.30:  #minhistorieminmening, 313 stemmer om hijab ved forfatter Iman Meskini

14.10:  Vår tids frihetskamp ved varaordfører i Oslo, Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam

14.50:  Avrunding

 

Veronica Salinas: OG
Veronica Salinas

Med utgangspunkt i romanen OG forteller Veronica Salinas om hvordan hun lærte norsk. Foredraget skaper både gjenkjennelse, tårer og latter.

OG handler om en argentinsk au pairs møte med norsk språk og norsk kultur. Hvem blir du når du kommer til et nytt land og ikke behersker språket? Når ingen forstår deg, og alt er fremmed? Når du ikke kan formidle hva du tenker, hva du føler, og hvem du er?

 

 

 

 

 

Foto: BackofenPhoto
Solo Diarra Band

Bandet består av musikere fra Burkino Faso og Norge. De spiller en blanding av afro beta og mandeng (tradisjonell musikk fra Vest Afrika) med innslag av soul, blues og reggae. Strenginstrumentet n'goni og Solos distinktive stemme, blandet med vestlige instrumenter, gir bandet et unikt lydbilde.

 

 

 

 

 

#minhistorieminmening
Iman Meskini

«Hvorfor bærer muslimske kvinner hijab? Hvorfor ser folk på hijaben som undertrykkende? Føles den undertrykkende for den som bærer den?» 

Disse spørsmålene la Iman Meskini (bedre kjent som Sana i SKAM) ut på Instagram. Spørsmålene fikk mange hundre svar som dekker hele spektereret av følelser og holdninger hodeplagget vekker. Instagramtråden sier mer enn all verdens forskningsrapporter og TV-reportasjer om unge muslimers syn på seg selv og sin plass i det moderne samfunnet.

Meskini kommer til oss for å fortelle om temaet i boka og bakgrunnen for at hun skrev den.

 

Khamshajiny Gunaratnam. Foto: Oslo kommune/Sturlason
Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam

Enkeltmennesket skal ikke trenge å kjempe de små og store kampene alene, men skal oppleve å stille likt og kunne velge fritt. En viktig del av vår tids store frihets- og likestillingskamp er det sosiale og kulturelle presset som mange gutter og jenter står overfor når de skal velge hvordan de vil leve sine liv. Fellesskapet har et stort ansvar – men hva kan fellesskapet gjøre?

 

 

Motta invitasjoner på e-post

Ønsker du å motta invitasjoner til kurs og informasjon om nye læreverk? Logg inn/registrer deg øverst på siden, og legg til dine undervisningsfag.

 

Bli med i Facebookgruppa vår

Vi har mye å by på av stort og smått som kan være faglig påfyll eller til nytte i klasserommet. Derfor har vi opprettet en egen, lukket gruppe for NOA-lærere på Facebook. Der kan du også dele ting med andre lærere, spørre og diskutere. Bli med i Cappelen Damm NOA på Facebook!