Mandagskveld i forlaget om klimafiksjon i norskfaget!

Vi inviterer lærere i norsk på videregående til en kveld om klimafiksjon og bærekraftig utvikling i norskundervisningen. Det blir samtale med Gert Nygårdshaug om Mino-bøkene og Zoo Europa, ny samtidslyrikk og undervisningsopplegg om klimalitteratur. Deltakelse er gratis. Velkommen!
 

Tid og sted

  • Mandag 26. november
  • Program fra kl. 18 til 20, dørene åpner kl. 17
  • Halvbroren bokhandel i forlagshuset Cappelen Damm. Kafé Elling er åpen
  • Akersgata 47/49 (krysset Akersgata/Grensen og ved Stortinget T-banestasjon)

Program

Zoo Europa og Mino-serien med Gert Nygårdshaug

18.00-19.00 | Forfatter Gert Nygårdshaug i samtale med norsklærer Oddvar Hemsøe og elever fra Hamar katedralskole. Gert Nygårdshaug skriver om miljøvern i sine kritikerroste bøker om Mino. I sommer kom femte bok, Zoo Europa. Nygårdshaug skriver også om miljøterrorisme. På hvilke måter kan kampen for å redde jordkloden sette demokratiet på prøve? Her finner du hele Mino-serien

Norske dikt om natur

19.20-19.30 | Julie Holdal Hansen er litteraturviter og bibliotekar ved Eidsvoll vgs i samtale med Kirsten Kalleberg, Cappelen Damm.

Klimalitteratur i klasserommet

19.30-20.00 | Et undervisningsopplegg om klimalitteratur ved norsklektor Siv Sørås Valand ved Sandvika videregående og lærebokforfatter.

 

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans. Se intervju med Gert Nygårdshaug om serien på Forlagsliv.