Foto: Bjarte Rettedal. Bildet er fra en oppsetning av Et dukkehjem av Ibsen i London.

 

Bildet er fra "Et dukkehjem" av Ibsen, London, Space Productions. Foto Bjarte Rettedal.

Velkommen til fagseminar i norsk for lærere i videregående skole!

Vi har gleden av å invitere deg til gratis fagseminar sammen med kolleger om dybdelæring og vurdering i norskfaget. Fagfornyelsen er like mye en pedagogisk reform som en innholdsreform og for å gjennomføre dette står vurderingspraksis også sentralt.
 

  • Torsdag 19. april
  • Nasjonalbiblioteket i Oslo
  • Gratis lunsj fra kl. 11.30 til 12.30
  • Program fra kl. 12.30 til 16.00

HVORDAN STØTTE ELEVENE I Å UTVIKLE ET SPRÅK FOR Å SNAKKE OM LESEERFARINGER?

  • 12.30-13.30 Foredrag ved Henning Fjørtoft
  • 13.30-14.00 Gruppearbeid ledet av Henning Fjørtoft
  • 14.00-14.30 Oppsummering og diskusjon

Utvikling av litterær kompetanse står sentralt i norskfaget. Imidlertid møter mange norsklærere utfordringer når de skal tilrettelegge for egenvurdering i litteraturundervisningen. Hvordan kan vi best mulig støtte elevene i å utvikle et språk for å snakke om leseerfaringer? Hvordan kan de vurdere sin egen litterære forståelse? Hvordan kan elevene skrive om litterære leseerfaringer, og hvordan henger dette sammen med øvrige krav i skriveundervisningen? Slike utfordringer krever at norsklærere har et stort repertoar med undervisningsaktiviteter og vurderingsformer.

Med utgangspunkt i litteraturdidaktikk og vurderingsforskning vil Henning Fjørtoft presentere praktiske og teoretiske perspektiver på egenvurdering i litteraturundervisning. Kurset vil vise hvordan vi kan tilrettelegge for egenvurdering i norskfaget, og hvordan dette henger sammen med dybdelæring.

 

MOMENT OG KONTAKT REVIDERES TIL FAGFORNYELSEN

  • 14.45-15.25 Presentasjoner ved Kirsten Kalleberg, Martin Minken, Siv Sørås Valand, Tone E. Grundvig

Møt forfattere og redaktører for våre norskverk for studiespesialisering og yrkesfag.  Vi vil fortelle litt om hvordan vi forstår begrepet dybdelæring knyttet til norskfaget – og gi noen konkrete eksempler på hvordan vi arbeider med å fornye norsklæreverkene våre for studiespesialisering og yrkesfag – Moment, Kontakt Yrkesfag og Kontakt Påbygging.

 

 

MARTE SPURKLAND OM KLASSEN

  • 15.25-15.55 Presentasjon ved Marte Spurkland

Møt journalist Marte Spurkland som forteller om arbeidet med «Klassen». Denne dokumentarboka om sju elever og norsklæreren deres, som kom ut høsten 2017, ble nominert til Brageprisen og i 2018 er «Klassen» nominert til Kritikerlagets pris for beste sakprosabok for voksne.

 

 

Seminaret er i Nasjonalbibliokets Store Auditorium på Solli plass

Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate 110, Solli plass, Oslo

Har du mer enn to timers reisevei og trenger overnatting fra onsdag til torsdag?

Dersom du har mer enn to timers reisevei til Oslo og ønsker å overnatte på hotell betaler du kun 400 kr, vi dekker resten om du bestiller innen 12. april. Hotellet er Smart hotel, St. Olavs gate 26, Oslo sentrum. Det er ikke langt fra Nationaltheatret stasjon, kart og veibeskrivelse finner du på nettsiden https://smarthotel.no/no/oslo

Slik bestiller du: Bestill på e-post: post.oslo@smarthotel.no eller telefon 415 36 500. Oppgi ordrenummer: 189506 eller Cappelen Damm. Avbestilling må skje innen 12. april.

NB! Du er selv ansvarlig for å bestille og avbestille hotellrom. Dersom du ikke benytter bestilt rom og ikke har avbestilt i tide, vil vi fakturere deg for våre utlegg.