Å videreutvikle språkferdighet og språkbevissthet i engelsk
Forfatter Hilde Hasselgård snakker om hva elever på vg3 trenger for språklæring, hva læreplanene for engelsk 2, LK20 sier om det, og hvordan Interactions 2 legger til rette for god språklæring.
Forfatter Hilde Hasselgård snakker om hva elever på vg3 trenger for språklæring, hva læreplanene for engelsk 2, LK20 sier om det, og hvordan Interactions 2 legger til rette for god språklæring.
Forfattere Richard Burgess og Magne Dypedahl viser hvordan Interactions 2 behandler kompetansemålene for Engelsk 2, LK20 som omhandler sammenligning og utforsking av språklige, kulturelle, politiske og samfunnsmessige forhold i engelskspråklige land.
Forfatterne og lærerne Siri Mohammad-Roe og Tone Madsen presenterer læreverket ENGELSK 8-10 fra Cappelen Damm. De viser hvordan læreboka gir læreren en rød tråd i undervisningen, og sikrer progresjon og systematikk i språkopplæringen.
Forfattere og redaktør snakker om læreverket Engelsk 1-4 fra Cappelen Damm. De viser deg hvordan du kan jobbe med de grunnleggende ferdighetene og læreplanmålene i engelsk 1-4.
Forfatter Ingeborg Aspfors-Sveen snakker om lesestrategier og tilpasset opplæring i lys av fagfornyelsen, med eksempler fra Citizens Basic.
Citizens Basic er en forenklet versjon av Citizens SF og Citizens YF for engelsk vg1, og gir eleven mye støtte og tilpassede oppgaver.
Nye temaer kommer med jevne mellomrom inn i engelskundervisningen. Disse temaene trenger ikke å komme i tillegg til alt annet, men kan integreres i velkjente tilnærminger til språklæring. I denne presentasjonen er hensikten å se på sammenhengen mellom språklæring, interkulturell kompetanse, de tverrfaglige temaene og kritisk tenkning. Ved forfatter Magne Dypedahl
Citizens er knyttet tett opp til fagfornyelsen. Gjennom temakapitlene Connections, Challenges, Cultures og Citizens (SF) / Careers (YF), som belyses fra flere synsvinkler, gis det rom for utforsking og fordypning (1:39 min).
Dybdelæring og underveisvurdering er sentrale begreper i fagfornyelsen. Utvikling av elevenes interkulturelle forståelse nevnes også spesielt i den nye læreplanen i engelsk. Hva betyr disse begrepene og hvordan kan vi som lærere bidra til å utvikle elevenes dybdelæring og interkulturelle forståelse, samt praktisere god underveisvurdering i engelskfaget? I hvilken grad kan disse begrepene sees i sammenheng? Bøhn er førsteamanuensis i engelsk ved USN og har også erfaring som engelsklærer ved videregående skole.
I Språkporten finnes grammatikkteori, oppgaver, skrivetrening og drilløvinger. Finnes for engelsk, tysk, fransk og spansk og kan brukes på alle digitale flater. Mona Gundersen-Røvik presenterer.