Forfatterne og redaktøren snakker om læreverket Religion og etikk og ny læreplan, om struktur og oppgaver i læreboka og de digitale ressursene til elev og lærer.
Religion og etikk – læreboka og de digitale ressursene: Redaktør Hege Hermo Simensen som er religionshistoriker og lektor presenterer læreverket. Du får høre hvordan læreboka er strukturert, hvordan det er tilpasset den nye læreplanen i faget, om oppgaver og arbeid med faget og hvordan de digitale ressursene er tenkt brukt og som støtte for undervisningen.
Introduksjon til arbeid med faget: Lærebokforfatter Cathrine Tufte presenterer kapittel 1 som gir en god introduksjon til faget religion og etikk. Her får elevene en velutstyrt verktøykasse til å jobbe godt med faget.
Undervisningsopplegg: Religion i populærkultur og nyreligiøsitet: Lærebokforfatterne Frøydis Eriksen og Hanne Maren Fredriksen viser gjennom konkrete forslag til undervisningsopplegg hvordan man kan arbeide med disse temaene.
Forfatterne og redaktøren snakker om læreverket Religion og etikk og ny læreplan, om struktur og oppgaver i læreboka og de digitale ressursene til elev og lærer.
Å delta i samfunnet er engasjerende, og dialog er viktig. Abid Raja er advokat, diplomat, samfunnsdebattant og stortingspolitiker for Venstre. I 2010 fikk han Fritt Ords høyeste pris for sitt arbeid. Samfunnsfag 28.03.14
Forfatterne Ole Andreas Kvamme, Eva Mila Lindhardt og Agnethe Steineger.
1. I samme verden, ny utgave (20 min)2. Nye nettressurser 10 min)3. Kristendommen og undervisning(15 min)4. Ny muntlig eksamen(15 min
Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014
Gunnar Stålsett er en av lederne for "Religioner for Fred".I 90 land arbeider kristne, muslimer, jøder, buddhister og andre religiøse ledere for å løse konflikter som religionene til dels har bidratt til.
Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014
Nils-Øivind Haagensen norsk forfatter og journalist, nominert til Nordisk råds litteraturpris 2013 for diktsamlingen "God morgen og god natt".
Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014
Ingvild Flaskerud er religionshistoriker (Ph.D) og arbeider som forsker ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo.
Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014
Kjønnsperspektiver på Bibelen og kristendom.
Merete Thomassen er prest og førsteamanuensis ved Det praktisk-teologiske seminar, Universitetet i Oslo.
Fagseminar i religion og etikk 7. mars 2014
Kristiansen har gått historisk kritisk til verks i sin fortelling og satt Jesus inn i sin samtid. Hva er det som gjør at han er så annerledes? Liknelsene og de norske verdiene. Tomm Kristiansen, forfatter og utenrikskorrespondent i NRK.
Hva kan vi lære av å studere pedagogikk i læring i en buddhistisk sammenheng? Eva Mila Lindhardt, religionshistoriker, lektor ved HiB og medforfatter av I samme verden.
Pål Ketil Botvar, ph.d.og forsker II ved KIFO. Hans kompetanseområder er empiriske studier av moral, religion og politiske holdninger og alternativreligiøsitet.
Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS. Hun er utdannet innen statsvitenskap, sosiologi og massekommunikasjon. Hun utga våren 2011 boken Arven etter sataniske vers – Den politiske kampen om religion og ytringsfrihet.
Arne Johan Vetlesen, professor i filosofi ved UiO, arbeider særlig med etikk, miljøfilosofi og politisk filosofi. Har skrevet ca. 20 bøker, bl.a om ondskap (Menneskeverd og ondskap, 2003; Evil and Human Agency: Understanding Collective Evildoing, 2005)