OPPTAK WEBINAR MAI 2022

Religion og etikk til vg3 fagfornyelsen

Forfatterne og redaktøren snakker om læreverket Religion og etikk og ny læreplan, om struktur og oppgaver i læreboka og de digitale ressursene til elev og lærer.

Religion og etikk – læreboka og de digitale ressursene: Redaktør Hege Hermo Simensen som er religionshistoriker og lektor presenterer læreverket. Du får høre hvordan læreboka er strukturert, hvordan det er tilpasset den nye læreplanen i faget, om oppgaver og arbeid med faget og hvordan de digitale ressursene er tenkt brukt og som støtte for undervisningen.

Introduksjon til arbeid med faget: Lærebokforfatter Cathrine Tufte presenterer kapittel 1 som gir en god introduksjon til faget religion og etikk. Her får elevene en velutstyrt verktøykasse til å jobbe godt med faget.

Undervisningsopplegg: Religion i populærkultur og nyreligiøsitet: Lærebokforfatterne Frøydis Eriksen og Hanne Maren Fredriksen viser gjennom konkrete forslag til undervisningsopplegg hvordan man kan arbeide med disse temaene.

Les om nye Religion og etikk her.

OPPTAK WEBINAR MAI 2022

Religion og etikk til vg3 fagfornyelsen

Kategori: Religion

Forfatterne og redaktøren snakker om læreverket Religion og etikk og ny læreplan, om struktur og oppgaver i læreboka og de digitale ressursene til elev og lærer.

Om å ta debatten og konfliktene

Kategori: Religion Samfunnsfagene Norsk

Å delta i samfunnet er engasjerende, og dialog er viktig. Abid Raja er advokat, diplomat, samfunnsdebattant og stortingspolitiker for Venstre. I 2010 fikk han Fritt Ords høyeste pris for sitt arbeid. Samfunnsfag 28.03.14

I samme verden. Ny utgave. Nye digitale ressurser. Ny eksamen.

Kategori: Religion

Forfatterne Ole Andreas Kvamme, Eva Mila Lindhardt og Agnethe Steineger. 1. I samme verden, ny utgave (20 min)2. Nye nettressurser 10 min)3. Kristendommen og undervisning(15 min)4. Ny muntlig eksamen(15 min Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014

Religioner mellom terror og toleranse

Kategori: Religion

Gunnar Stålsett er en av lederne for "Religioner for Fred".I 90 land arbeider kristne, muslimer, jøder, buddhister og andre religiøse ledere for å løse konflikter som religionene til dels har bidratt til. Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014

Kjære Gud

Kategori: Religion

Nils-Øivind Haagensen norsk forfatter og journalist, nominert til Nordisk råds litteraturpris 2013 for diktsamlingen "God morgen og god natt". Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014

Hverdagsetikk i sjiamuslimske ritualer

Kategori: Religion

Ingvild Flaskerud er religionshistoriker (Ph.D) og arbeider som forsker ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo. Fagseminar religion og etikk 7. mars 2014

Jomfruer, horer, dommere og disipler

Kategori: Religion

Kjønnsperspektiver på Bibelen og kristendom. Merete Thomassen er prest og førsteamanuensis ved Det praktisk-teologiske seminar, Universitetet i Oslo. Fagseminar i religion og etikk 7. mars 2014

Fortellingen om Jesus

Kategori: Religion

Kristiansen har gått historisk kritisk til verks i sin fortelling og satt Jesus inn i sin samtid. Hva er det som gjør at han er så annerledes? Liknelsene og de norske verdiene. Tomm Kristiansen, forfatter og utenrikskorrespondent i NRK.

I samme verden

Kategori: Religion

Revidert verk. Oppdatert verden. Lektor Agnethe Steineger og lektor Ole Andreas Kvamme, begge er forfattere av I samme verden.

Buddhismens syn på læring og pedagogikk

Kategori: Religion

Hva kan vi lære av å studere pedagogikk i læring i en buddhistisk sammenheng? Eva Mila Lindhardt, religionshistoriker, lektor ved HiB og medforfatter av I samme verden.

Religion i Norge i dag

Kategori: Religion

Pål Ketil Botvar, ph.d.og forsker II ved KIFO. Hans kompetanseområder er empiriske studier av moral, religion og politiske holdninger og alternativreligiøsitet.

Ytringsfrihet og religion

Kategori: Religion

Ann-Magrit Austenå, generalsekretær i NOAS. Hun er utdannet innen statsvitenskap, sosiologi og massekommunikasjon. Hun utga våren 2011 boken Arven etter sataniske vers – Den politiske kampen om religion og ytringsfrihet.

Hva er ondskap?

Kategori: Religion

Arne Johan Vetlesen, professor i filosofi ved UiO, arbeider særlig med etikk, miljøfilosofi og politisk filosofi. Har skrevet ca. 20 bøker, bl.a om ondskap (Menneskeverd og ondskap, 2003; Evil and Human Agency: Understanding Collective Evildoing, 2005)