coSinus er et nytt, digitalt verktøy i matematikk for videregående skole. Vi tilbyr bruk av coSinus skoleåret 2019/2020 for kursene 1P, 1T og 1P-Y – gratis og uforpliktende for klassen din (siste utgave, gjeldende læreplan).
Elevene får teorien presentert som tekst, dynamiske figurer og video, kan løse oppgaver og få tilpassede tilbakemeldinger og hint underveis. Eksempeloppgaver og løsningsforslag er alltid tilgjengelig.
Læreren får oversikt med rapporter over elevenes arbeid og progresjon. Hun har valgfrihet og muligheter for tilpasning av innholdet - og kan kommunisere med den enkelte elev og klassen. coSinus har selvrettende kapitteltester og Integrert CAS og graftegner.
Bruk coSinus digital ressurs gratis med klassen skoleåret 2019/2020. (Krever Feide med gruppehåndtering, 1.6 eller nyere versjon).
Birte Vestergaard har mastergrad i matematikk og geografi fra Freie Universität Berlin og Roskilde Universitetscenter. Hun har 15 års erfaring som matematikklærer på videregående skole og har jobbet de siste 10 årene på Oslo By Steinerskole. Vestergaard fikk hedersomtale i Holmboeprisen 2016.
Foredraget gir eksempler på hvordan utforskende oppgaver kan designes slik at de er egnet for samarbeid. Du får konkrete eksempler på hvordan læreren kan legge til rette for engasjerende og utfordrende forskningsfellesskap mellom elevene.
Cappelen Damm presenterer nye coSinus for fagfornyelsen. Med coSinus får du alt på ett sted, med én innlogging.
coSinus er et matematikkverktøy som er utviklet sammen med erfarne lærere. I coSinus får elevene tilpassede tilbakemeldinger og hjelp når de står fast, mens læreren får oversikt og valgfrihet.
Frantz T. Gregersen er universitetslektor i pedagogikk ved Institutt for lærerutdanning, NTNU og seniorkonsulent stiftelsen IMTEC. Han har hovedfag i pedagogikk, med skoleutvikling som spesialfelt. I tillegg har han 20 års lærererfaring fra grunnskole, videregående skole og universitet i Norge og Danmark. Hans hovedfokus i dag er utvikling av dybdelæring i grunnskole og videregående skole.
Henrik Hillestad Løvold har master i informatikk fra UiO, og jobber som universitetslektor ved Institutt for informatikk. Han har fokus på programmeringssatsingen inn mot fagfornyelsen og holder etterutdanningskurs i programmering rettet mot matematikk- og realfagslærere.
I foredraget er fokuset hvordan man kan bruke programmering som en kilde til økt forståelse for matematikk. Det vil bli vist praktiske eksempler, men syntaks er ikke det viktigste.
Andreas Nakkerud er stipendiat ved matematisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har undervisningserfaring fra både informatikk, fysikk og matematikk.
Legg vekk mynten og den 6-sidede terningen! Vi tar en svipptur gjennom det enorme universet av eksotiske fordelinger som reiser seg ut av enkle spørsmål. Hvor mange ganger må du ta T-banen før du mest sannsynlig har sittet på alle vognsettene minst en gang?
Tor Espen Kristensen er lærer ved Stord videregående skole ved siden av å jobbe for UiB. Han sitter i læreplangruppa for matematikk og i eksamensnemda for matematikk programfag.
Vi ser på forslagene til nye planer, hva som er nytt og hvilke endringer som er gjort. I foredraget vises eksempler som belyser de nye planene og hvordan vi kan forstå de ulike kompetansemålene i lys av kjerneelementene.
Spå eller forstå? Hvordan regresjonsanalyse kan brukes til alt fra å utforske sykdomsmekanismer til å generere reklamekroner ved hjelp av Big Data. Frøslie en strikkende statistiker ansatt ved Rikshospitalet.
Sinus Pluss 1P-Y har mer enn 1800 blandede oppgaver som hjelper med å få nøkkelstoff og begreper på plass på en motiverende måte. Sinus Pluss 1P-Y gir mange eksempler på praktisk bruk av matematikken gjennom konkrete situasjoner fra hverdags- og yrkesliv.
Hvordan undervise med Faktor slik at læringsutbyttet blir best mulig? Hvordan bruke aktiviteter for å skape samtale og læring? Espen Hjardar og Jan-Erik Pedersen, Faktorseminar 2016