Samtale med den franske forfatteren om litterære perspektiver, kunst, revolusjon, kjærlighet og europeiske ytterkanter (78:13)

J.M.G. Le Clézio, Nobelprisvinner i Litteratur 2008 Arrangement i Seierherrene, Cappelen Damm (28.06.2010)

 

Livsmestring og folkehelse i norskfaget 18.09.2019

Følg med nå. Trygve Skaug

Kategori: Litteratur Norsk

Trygve Skaug leser, synger og forteller om sitt forfatterskap og forholdet til ungdommene han skriver for. I poesiboka Følg med nå, utgitt på Cappelen Damm, har Trygve Skaug samlet dikt med tematikk som opptar ungdom: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og andre ting.

Klimafiksjon i norskfaget 2018

Norske dikt om natur

Kategori: Norsk Litteratur

Julie Holdal Hansen har redigert diktsamlingen "Inn i naturen. 101 norske dikt." sammen med professor med Eirik Vassenden. Julie er litteraturviter og bibliotekar ved Eidsvoll vgs og er her i samtale med Kirsten Kalleberg, Cappelen Damm.

Klimafiksjon i norskfaget 2018

Mino-serien og Gert Nygårdshaug

Kategori: Norsk Litteratur

Forfatter Gert Nygårdshaug i samtale med norsklærer Oddvar Hemsøe og elevene Odin og Fredrik fra Hamar katedralskole. Zoo Europa fra 2018 er femte bok i Mino-serien. På hvilke måter kan kampen for å redde jordkloden sette demokratiet på prøve?

Forlagshuset 30. mars 2017

Vigdis Hjorth. Spesial

Kategori: Norsk Litteratur

Møt forfatter Vigdis Hjorth i samtale med redaktør Kirsten Kalleberg, Cappelen Damm Undervisning. Om den nye romanen Arv og Miljø, Hjorths forfatterskap, litteratur og politikk. En samtale med humor og morsomme historier.

Cappelen Damms norskseminar 2017

Samtidspoesi!

Kategori: Norsk Litteratur

Forfatter Bård Torgersen leser fra diktsamlingen "Romaner". Han er forfatter, musiker og førstelektor på avdeling for kommunikasjon på høyskolen Westerdals. Torgersen har skrevet en rekke romaner og diktsamlinger. I 2015 utga han diktsamlingen "Romaner" på Flamme Forlag. Utdrag fra denne samlingen er å finne i årets Rein tekst-antologi fra Foreningen Les!

Samtale med Lars Saabye Christensen (2016)

Kategori: Norsk Litteratur

Lars Saabye Christensen i samtale med redaktør Kirsten Kalleberg om hans nye roman Magnet og diktsamlingen Kargo – og noen avstikkere til forfatterskapet som helhet. Capplelen Damm-huset 7. april.

Kjære norsklærer! (2016)

Kategori: Litteratur Norsk

Birger Emanuelsen: forfatter og norsklærer i videregående skole. I 2014 fikk han Ungdommens kritikerpris for romanen "Fra jorden roper blodet". Cappelen Damms norskseminar 2016

"Spoken word poet"

Kategori: Litteratur Norsk

Sarah Ramin Osmundsen, tekster i blanding av rap, poesi og sang. Norskseminar 06.04.2013

Høstens bøker

Kategori: Litteratur

Cappelen Damms presentasjon av høstens nye utgivelser og om da det ble stille.

Selv tausheten tar slutt

Kategori: Litteratur

Ingrid Betancourt i samtale med forlagssjef Ida Berntsen om årene i fangenskap.