Kjemien stemmer fagseminar 09.05.2018

Atomlagsavsetting. Fra metallorganisk nanokjemi til funksjonalisering av overflater

Henrik Hovde Sønsteby, postdoktor, Senter for materialvitenskap og nanoteknologi kjemi, UiO.

OPPTAK AV WEBINAR VÅREN 2022

Presantasjon av Kjemien stemmer 2 Vg3 til LK20 i fagfornyelsen

Kategori: Kjemi

Lektor og forfatter Hege Knutsen og Svein Tveit presenterer ny utgave av Kjemien stemmer 2 for Vg3. Demonstrasjoner blir vist som eksempel på nytt innhold på elevnettstedet av forfatter Svein Tveit i siste del av webinaret.
Kjemien stemmer 2 webinar

Kjemi 1 vg2 (2021)

Kjemien stemmer-webinar mai 2021

Kategori: Kjemi

Møt forfatterne av Kjemien stemmer til fagfornyelsen som forteller om overordna tanker og pedagogiske grep som er gjort i den nye utgaven av Kjemien stemmer 1.

Kjemien stemmer fagseminar 22.05.2019

Presentasjon av Kjemien stemmer Kjemi 2, bok og digitale ressurser

Kategori: Kjemi

Kristian Vestli er lektor ved Oslo katedralskole med fagene kjemi, matematikk og fysikk. Han har erfaring fra undervisning i videregående skole og lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo. Hege Knutsen er kjemilærer og fagleder i naturfag på Nadderud videregående skole. Begge er medforfatter på det reviderte Kjemien stemmer-verket fra 2018/2019.
Forfattere kjemien stemmer kjemi 1 og kjemi 2, Cappelen Damm

Kjemien stemmer fagseminar 22.05.2019

Biokjemi

Kategori: Kjemi

Hege Edvardsen har hovedfag i biokjemi ved Universitetet i Oslo, Institutt for Biokjemi. Hun fullførte doktorgraden med fokus på kreftgenetikk og respons og bivirkninger av kjemoterapi ved Medisinsk fakultet, UIO i 2007. Frem til 2013 jobbet hun ved Institutt for Kreftforskning ved Radiumhospitalet, og har deretter jobbet i medisinsk avdeling hos legemiddelfirmaet AbbVie.
Foredrag om biokjemi, lansering av ny utgave av Kjemien stemmer kjemi 2, Cappelen Damm

Kjemien stemmer fagseminar 09.05.2018

Ny utgave av Kjemien stemmer Kjemi 1

Kategori: Kjemi

Ny utgave av Kjemien stemmer Kjemi 1 lærebok, studiebok og nettressurser presenteres av forfatterne Hege Knutsen, kjemilærer og fagleder i naturfag på Nadderud videregående skole og Kristian Vestli, lektor ved Oslo katedralskole.

Kjemien stemmer fagseminar 09.05.2018

Avfallshåndtering på kjemilaboratoriet

Kategori: Kjemi

Svein Tveit er universitetslektor ved Skolelaboratoriet i kjemi, Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo. Forfatter på ny utgave av Kjemien stemmer.

Kjemien stemmer fagseminar 09.05.2018

Moro med faseoverganger

Kategori: Kjemi

Mange elever og studenter sliter litt med å forstå faseoverganger. Molekylet som brukes som eksempel er vann, et velkjent stoff som likevel viser seg å ha en rekke interessante egenskaper. Carl Henrik Gørbitz, professor i strukturkjemi ved Kjemisk institutt, UiO.

Klimaendringer og bærekraftig utvikling. Fagseminar 16.04.2018

Miljøgifter og plastforurensning i Arktis

Kategori: Klima Kjemi Naturfag Geografi

Nye kunnskaper om miljøgifter i Arktis og status knyttet til plastforurensningen av havmiljøet i nordområdene. Geir Wing Gabrielsen er seksjonsleder miljøgifter og seniorforsker ved Norsk Polarinstitutt.