Klar lærer elevene fagspråket de trenger i praksis og for videre utdanning. Klar finnes for fem yrkesfaglige områder og gir en innføring i ord og uttrykk man må kunne i disse fagene. I webinaret får du flere perspektiver på hvordan Klar kan brukes i undervisningen.
Bli bedre kjent med nye Vekst til Barne- og ungdomsarbeiderfag vg2 og vg3. Forfattere og redaktører snakker om hvordan de nye læreplanene dekkes gjennom de nye fagfornya utgavene og hvordan digitale ressursene supplerer boka og kan brukes på en god måte i undervisningen.
Bli bedre kjent med nye Vekst-utgaver til BUA-fag vg2. Forfatter Bente Svendsen, lektor ved Elverum viderergående, forteller om hvordan de nye læreplanene dekkes i de nye utgavene (12.25 min).
Redaktør Tone Gusland deler noen overordna tanker om hvordan det nye Vekst-verket dekker ny læreplan til helse- og oppvekstfag på vg2 til fagfornyelsen (2.10 min).
Redaktør Nina Schjelderup Krogh presenterer overordnede tanker bak det nye verket i helse- og oppvekstfag til fagfornyelsen. Hun presenterer kort de dyktige forfatterne og de nye nettressursene til verket (2.58 min).
Se forfatterne Annette Bråthen og Sigrid Bogstad presentere det nye kompetansemålet om velferdsteknologi i den nye utgaven av Liv og helse | Yrke til fagfornyelsen (3 min).
Se forfatter Ingvild Iversen presentere det nye Liv og helse-verket til fagfornyelsen (9.08 min). Iversen er lektor med hovedfag i ernæring, helse og miljøfag fra Høgskolen i Akershus og jobber med Helse- og oppvekstfag på videregående i Osloskolen.
Her presenterer forfatter Gunn Helene Arsky hvordan det nye kompetansemålet om miljøbevisste valg dekkes i den nye utgaven av Liv og helse | Helse til fagfornyelsen (10.27 min).
Her viser Marit Ekne Ruud til Jessheim som eksempel på hvordan ungdom kan føle seg utenfor i det offentlige rommet og bybildet. Hvem bestemmer hva disse rommene skal brukes til?
Marit Ekne Ruud er forsker 1 ved By- og regionforskningsinstituttet NIBR, OsloMet – storbyuniversitetet. Her viser hun til Holmlia som eksempel på hvordan man kan inkludere ungdom i sitt nærmiljø.
Anne Greve er professor i barnehagepedagogikk og Knut Olav Kristensen er universitetslektor i drama og teater, begge ved Institutt for barnehagelærerutdanning, OsloMet – storbyuniversitetet. Her snakker de om rommets betydning for dramatisk lek.
I hvilken grad er det fysiske miljøet åpent og inkluderende for barn og unge? Antologien "Barn og unge. By, sted og sosiomaterialitet", er redigert av Sissel Seim og Oddrun Sæter. Redaktører og forfattere forteller om boka.