Encuentros er et moderne og faglig solid læreverk for spansk 2. Gjennom en praktisk tilnærming ønsker vi å formidle kunnskap som gjør at elevene opplever språklæring som noe personlig og nyttig.
Med tydelig struktur, god språkhjelp, visuelle grep som støtter språklæring og avgrensede temaer gir ¿Sabes? et godt grunnlag for videre språklæring på spansk. Læreverket presenteres av forfatterne Eli-Marie Drange og Amelia Osorio.
Se forfatterne av ¿Sabes?, Eli-Marie Drange og Amelia Osorio, i samtale med redaktør Elizabeth Mariani om hvordan ¿Sabes? er tett knyttet opp mot den nye læreplanen.
Opptaket viser forfatternes presentasjon av ¿Sabes? og forfatterne i samtale med redaktør Elizabeth Mariani om læreverkets tette tilknytning til fagfornyelsen/LK20. ¿Sabes? holder et realistisk nivå der kommunikasjon og praktisk språklæring er det sentrale. Med god språkhjelp, visuelle grep som støtter språklæring og avgrensede temaer gir ¿Sabes? et godt grunnlag for videre språklæring på spansk.
¿Cómo trabajar con gramática en la clase de español? Foredraget åpner for refleksjon rundt hva, hvordan og hvorfor vi inkluderer grammatikk i spansk-klasserommet og viser noen eksempler på aktiviteter som kan integreres i klasserommet og tilpasses ulike nivå. Ved førsteamanuensis Eli-Marie Danbolt Drange, som har skrevet grammatikken i Encuentros for spansk 2
Encuentros for spansk 2 har fyldige nettressurser som gir gode muligheter for videre øving, tilpasset den enkeltes behov. Inneholder ordbok og tilgang til Språkporten grammatikk- og øvingsnettsted. Redaktør Elizabeth Sandseter Mariani presenterer.
Målet med Klasse! er at elevene skal bli aktive og engasjerte brukere av moderne tysk språk, og at de skal få en opplevelse av og interesse for det tysktalende Europa.
Hvordan legger Echt! til rette for god grammatikk- og språklæring? Hvordan får man magien i klasserommet til å oppstå? Samtale mellom forfatter Jo Helge Ansnes Schei og redaktør Bettina Avileis
Forfatter Maritza del Carmen Vargas forteller om Pingvinrevolusjonen i Chile. Filmen kan brukes i et undervisningsopplegg som ligger i Encuentros Lærernettsted og passer fint som tema innen Demokrati og medborgerskap.
Encuentros er et nytt, moderne og faglig solid læreverk for spansk nivå 2 til fagfornyelsen 2020. Gjennom en praktisk tilnærming ønsker vi å formidle kunnskap som gjør at elevene opplever språklæring som noe personlig og nyttig (2:17).
Forfatter Gabriele Leguina-Morel og redaktør Elizabeth Sandseter Mariani snakker om fagfornyelsen og hvordan læreverket Encuentros er tilpasset den nye læreplanen for fremmedspråk nivå 2.
Hvert kapittel er bygget rundt en nivådifferensiert hovedtekst som egner seg for elever med ulike læringsstiler. Kapitlene inneholder ellers autentiske tekster og ulike faktatekster. Tekstene er noe kortere og enklere enn i tidligere utgaver.
Enchanté 1 har fire hoveddeler, hver av dem med tre kapitler. Kommunikasjon og språklæring står i fokus, og boka gir gode muligheter for dybdelæring og nivådifferensiering.
Enchanté 2020 er grundig revidert og tilpasset kravene i læreplanen for fremmedspråk nivå II til fagfornyelsen. Enchanté har som alltid kommunikasjon og språklæring i fokus, noe som vil bidra til å gi trygge og aktive brukere av språket.
Encuentros er et moderne og faglig solid læreverk for spansk 2. Gjennom en praktisk tilnærming ønsker vi å formidle kunnskap som gjør at elevene opplever språklæring som noe personlig og nyttig.
Foredraget har som grunnlag at man ikke kan bevirke automatisering av grammatikk eller læringsstrategier gjennom direkte undervisning. Dette kan man derimot få til mens språket tas i bruk. I foredraget blir dette illustrert gjennom skriveundervisning. Vi får se hvordan bruk av enkle vurderingskriterier og samskriving kan hjelpe elevene til å bli bedre skribenter på fremmedspråket. Schei er lektor ved Valle Hovin videregående skole i Oslo hvor han underviser tysk, fransk og norsk. Han underviser også tyskdidaktikk ved UiO.
Interkulturell kompetanse er et av de fire kjerneelementene i læreplanen for fremmedspråk og skal således ha en framtredende rolle i faget. Men hva er interkulturell kompetanse? I dette foredraget vil begrepet tolkes i lys av nyere dokumenter fra Europarådet og den nye læreplanen. Det gis eksempler på hvordan forskjellige aspekter av læreplanen kan bidra til interkulturell læring. Dypedahl er førstelektor i engelsk ved Universitetet i Sørøst-Norge og har også bakgrunn som lektor i tysk og engelsk.
Simen Braaten, lærer ved Foss vgs i Oslo og lærebokforfatter, arbeider for at flere skal dele hans lidenskap også for det tyske språket. Han er opptatt av at elevene selv skal lete etter og finne mønstre i språket, og at de skal lære et språk de tror de vil få nytte av i praksis. I foredraget gir han praktiske tips om hvordan man kan legge til rette for god dybdelæring i fremmedspråkene.
Ny læreplan i fremmedspråk i praksis. Hvilke prinsipper ligger til grunn for den nye læreplanen, hvilke utfordringer står vi overfor, hvilke konsekvenser vil ny læreplan ha for opplæringen i fremmedspråk? Foredrag ved Kirsti B. Furre, leder i læreplangruppa for fremmedspråkene og lærer i norsk, fransk og spansk ved Drammen vgs.
«Språklæring og flerspråklighet» er et eget kjerneelement i den reviderte læreplanen. Hvorfor er dette så viktig? Foredraget gir en kort innføring i forskning på språklæringsstrategier og gir praktiske eksempler på hvordan elever kan bli mer bevisste på egen språklæring og flerspråklighet. Foredrag ved Åsta Haukås, Professor i fremmedspråksdidaktikk ved Universitetet i Bergen og Professor II ved Universitetet i Agder.
I Språkporten finnes grammatikkteori, oppgaver, skrivetrening og drilløvinger. Finnes for engelsk, tysk, fransk og spansk og kan brukes på alle digitale flater. Mona Gundersen-Røvik presenterer.
Hvordan skaper vi aktive og engasjerte brukere av moderne tysk gjennom relevante tekster og oppgaver med riktig ambisjonsnivå? Hvordan kan læremidlene bidra til å gi elevene en opplevelse av og interesse for det tysktalende Europa? Simen Braaten presenterer verket.